Harcha sau galete marocane

de Ligia Bxl in Piine, 25 Noi 2014 | 2091 vizualizari

 

Harcha sunt niste painici din gris foarte populare in Maroc si Algeria, se servesc cu unt sau miere alaturi de un ceai de menta :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr gris fin
  • 150 gr unt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 cescuta de lapte rece sau apa rece
  • putin gris mai mare ptr pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Harcha sau galete marocane:

Intr-un bol se amesteca grisul fin,praful de copt,sarea si zaharul.


Se topeste untul si se adauga in gris iar cu varfurile degetelor se amesteca pana devine nisipos.


Se adauga laptele sau apa si se amesteca din nou cu degetele.


Se lasa la odihnit 30 min.


Se pune o cratita la incins la foc mic(fara unsoare) si pe planul de lucru se pudreaza cu gris mare si se intinde coca cu un rulou sau cu mainile.


Cu ajutorul unui inel de 10 cm diametru se formeaza mici galete(rondele) care se pudreaza cu gris si se coc in cratita incinsa pe ambele parti pana se rumenesc putin.


Cum am spus mai sus se servesc unse cu unt sau miere alaturi de un ceai dar nu strica si langa un lapte bun si cald sau o cafea.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Harcha sau galete marocane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sidy 1

27.11.2014, 08:44

Minunatia asta trebuie incercata ! Am inteles bine ?Nu se prajesc in grasime, doar in tava incinsa....

Ligia Bxl 1

27.11.2014, 09:38

Sidy am vazut ca multe femei araboaice le-au prajit in putin ulei,uite aici un video vad ca aceasta reteta e altfel ca a mea,a mea este mai moale nu asa legata ca cea din video si asta nu se mai tine grisul la umflat,daca e scriu si ingredientele de la video : 250 gr gris fin,50 gr unt topit,80 cl apa,1/2 lingurita sare,1 lingura de ulei de masline ptr prajit

tanyapatap 1

11.12.2014, 20:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru hamburger