Pachete cu spanac si branza

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2013 | 2510 vizualizari

 

Pentru ca zilele trecute am vazut la Gabriela reteta de borek m-am hotarat ieri sa nu mai fac traditionalul spanac cu lapte . Am adaugat elementele personale si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • -0.5 kg spanac
  • -2 legaturi marar
  • -150 gr branza afumata de vaca
  • -100-150 gr branza telemea
  • -2 oua
  • -un pachet foi de placinta
  • -100 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachete cu spanac si branza:

Spanacul il spalam bine si il lasam intr-un strecurator sa se scurga. Procedam la fel si cu mararul.


Le tocam grosier si le asezam intr-un castrom


Presaram deasupra putina sare si amestecam strangand frunzele cat mai tare in maini .


Daca lasa zeama o sa scurgem zeama.


Branza afumata (eu am gasit la LIdl ) o maruntim cu furculita , si o turnam peste verdeata .


Branza telemea o dam pe razatoarea mare (in functie de cat este de sarata puneti mai multa sau mai putina ).


Punem peste verdeata .


Ouale le spargem intr-un castronas si le batem cu furculita .


Punem si ouale si amestecam totul.


Foile de placinta dup ace sunt decongelate le desfacem si le intindem pe masa.


Le taiem pe toate odata in 4 , le acoperim cu un prosop pana cand topim untul cu care le vom unge .


Ungem fiecare dreptunghi cu unt , punem cate doua dreptunghiuri pentru un pachet .


Punem din compozitia de spanac cate o lingura in mijloc si impachetam cu grija sa nu ramana capetele descoperite.


Asezam in tava tapetata cu hartie si ungem si deasupra cu unt.


Dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc bine .


Deasupra eu am pus cate o bucatica subtire de mozzarella , nu este obligatoriu.


Se servesc calde , dar si reci .


 

TIPS-URI

1

in loc de branza afumata de vaca se poate pune alt fel de branza dulce , eu din asta am avut acasa

2

se pot face mai mari sau mai mici

3

varianta rapida a varzarelor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachete cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

nadea68 1

13.11.2013, 17:49

Krystyan Trendy 1

14.11.2013, 07:25

foarte bune

_Alina_ 1

14.11.2013, 09:37

Le ador!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Spanac in foietaj