Aperitiv omleta cu sparanghel

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2017 | 393 vizualizari

 

Un mic dejun copios cu minunatul sparanghel.
Stiati ca sparanghelul mai este numit si ,,Hrana regilor,, ?
Ei bine, asa este, datorita faptului ca regele Ludovic al XIV-lea a pus sa fie construite solarii, ca sa poata manca tot timpul anului minunatul sparanghel.
In gradina, am semanat seminte de sparanghel pe o suprafata mica, chiar foarte mica si acum ne bucuram de plante de sparanghel frumoase, crude si foarte gustoase.
 Sparanghelul nu este bun in primul an dupa semanare, abia in anul al doilea, il puteti taia si folosi la gatit. 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 6 fire de sparanghel
  • 2 bucati ceapa mai mica
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • sare
  • 1/2 legatura leurda (optional )
  • 1 lingura ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu sparanghel:

Sparanghelul l-am spalat in apa rece si am taiat partea lemnoasa de jos. Pe foc, am pus o oala cu apa rece si sare sa fiarba. Cand apa da in clocot, punem firele de sparanghel si il lasam cam 3 minute sa fiarba. Il scoatem din apa pe un tocator si il taiem in bucati mai mici.


Ceapa am taiat-o in bucati destul de mari. Intr-o tigaie, am pus uleiul si cand este cald, am pus ceapa la calit.


Ouale le-am batut impreuna cu pudra de ghimbir si sare.


Cand ceapa devine transparenta in tigaie, am pus bucatile de sparanghel si ouale. La final, am pus frunzele de leurda si mai amestecam de cateva ori, pana cand se inmoaie si acestea.


Deasupra eu am presarat cateva arahide nesarate.


Servim cald cu legume proaspete si paine prajita.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Lau 1

20.04.2017, 12:21

Bunnn

Constelatialeu 1

20.04.2017, 14:42

omuleta din asta Jack Sparow nu vreau....;-bd

Rocsi 1

20.04.2017, 21:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bombe de legume