Biscuiti aperitiv cu cimbru

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2016 | 667 vizualizari

 

O reteta de biscuiti sarati , aromati cu cimbru proaspat perfecti pentru a fi serviti la un film alaturi de branzeturi moi cum ar fi Brie sau Camembert si nuci , alune, migdale si un pahar de vin rosu.


 


Se fac rapid si usor cu ingrediente putine.

 

INGREDIENTE

  • -250 gr faina
  • -3 linguri de cimbru proaspat maruntit
  • -1 lingurita sar
  • -1/2 lingurita nucsoara proaspat razuita
  • -100 gr unt rece
  • -200 ml smantana
  • -1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aperitiv cu cimbru :

In vasul robotului punem faina , sarea, cimbru, nucsoara si amestecam putin . Adaugam restul ingredientelor si pornim robotul ,lasam sa mearga pana cand avem o bila de aluat.

Pe o folie alimentara scoatem aluatul si formam un patrat din el pe care il invelim bine si il dam la frigider pentru cel putin o jumate de ora.

Cu cat sta mai mult aluatul in frigider cu atat se intareste mai bine si vor fi mai fragezi biscuitii.

Intindem aluatul pe folie , sau direct pe foaia de copt cam de 0,5 cm grosime si ii taiem in forma dorita .

Punem pe tava si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 -15 minute .

Se pastreaza bine in cutie metalica inchisa bine , dar din cantitatile date nu va mai fi nevoie sa ii pastrati .

 

 

 

TIPS-URI

1

puteti presara seminte

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti aperitiv cu cimbru -0
Biscuiti aperitiv cu cimbru -1
Biscuiti aperitiv cu cimbru -2
Biscuiti aperitiv cu cimbru -3
Biscuiti aperitiv cu cimbru -4

COMENTARII (12)

Bunica

Bunica 1

04.02.2016, 13:30

Ce buni!

Rocsi

Rocsi 1

04.02.2016, 20:03

Cred ca sunt foarte buni!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

07.02.2016, 08:21

merg la orice

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!