Cosulete cu vinete

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2016 | 507 vizualizari

 

La noi vin la colindat si barbati, iar acestia prefera ceva sarat si un pahar de tuica asa ca am pregatit aceste aperitive cu vinete special pentru ei. Asa deci daruri pentru colindatori. Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Aluat cosulete
  • -100 gr unt
  • -100 gr untura
  • -300 gr faina
  • -100 ml apa
  • -sare
  • Umplutura :
  • -600 gr vinete coapte si tocate
  • -200 gr cascaval afumat
  • -1 ceapa
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri ulei
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu vinete:

Aluatul:


Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati


Intr-un vas punem faina si restul ingredientelor , mai putin apa . Incepem sa omogenizam si adaugam treptat apa pana cand avem un aluat omogen si maleabil.


Il punem la frigider pentru aproximativ 1 ora in folie de plastic .


Umplutura:


Ceapa o taiem solzisori si o calim in ulei . Scurgem execesul de ulei si punem ceapa peste vinetele tocate si scurse.


Razuim cascavalul si il lasam , deocamdata deoparte.


Ouale le separam: galbenusurile le batem cu o furculita impreuna cu sare si piper, albusurile deocamdata le lasam deoparte la temperatura camerei .


Amestecam vinetele cu ceapa , ¾ parti din cascaval si galbenusurile si gustam sa vedem daca sunt potrivite de sare si piper.


Din aluat intindem o foaie cam de 0.5 cm grosime si decupam cercuri cu un pahar. Asezam cercurile in formele de tarta sau briose.


Acum e momentul sa batem albusurile spuma tare si sa le incorporam prin rasturnare in vinete.


Umplem cosuletele cu vinete si dam totul la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.


Scoatem din cuptor si presaram deasupra fiecarui cosulet putin cascaval razuit (din cel ramas ) , punem din nou la cuptor si mai lasam 10 minute.



Sunt bune caldute , dar si mai bune reci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Andra_Constantinescu 1

28.12.2016, 22:18

Bune!

katty 1

29.12.2016, 08:36

Lasa ca si noua ne plac legumele !

miki_a 1

30.12.2016, 15:50

Succes!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Cosulete umplute cu crema de branza