Aperitiv crema de branza cu somon pe blat cu spanac

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2018 | 1231 vizualizari

 

Un aperitiv gustos si care arata tare bine pe farfurie singur sau alaturi de alte aperitive.
Candva a avut laura ceva chec cu spanac si crema de branza pe care a presarat fistic. Mi-a ramas aspectul intiparit in minte si am zis ca trebuie sa fac ceva asemanator cu o ocazie speciala. 
 

 

INGREDIENTE

  • Blat aperitiv
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 130-150 gr faina
  • 90-100 gr spanac (oparit si tocat, scurs bine de apa )
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 500 gr branza de vaci
  • 300 gr somon afumat
  • marar verde
  • sare
  • piper alb
  • 2 -3 linguri smantana sau iaurt gras
  • Extra:
  • 50 gr fistic , migdale
  • sau 2 linguri seminte susan
  • sau marar verde tocat
  • sau boia de ardei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv crema de branza cu somon pe blat cu spanac:

Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata.


O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt.


Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele si sarea si le batem bine. Adaugam spanacul, uleiul, faina si praful de copt. Omogenizam bine.


Turnam in tava pregatita si nivelam. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.


Cand este copt aluatul, il scoatem si il lasam sa se raceasca bine. Cand se poate lucra cu el, este bine sa il luam de pe hartia de copt si sa il punem pe un gratar sau un fund de lemn ca sa se raceasca.


Pana cand se raceste foarte bine, pregatim crema de branza.


Branza o facem o pasta fina cu ajutorului unui mixer sau blender.


Adaugam smantana sau iaurtul gras. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Se poate adauga marar tocat marunt.


Somonul il taiem marunt si il incorporam in crema de branza fina si gustoasa. Amestecam bine, gustam si mai adaugam sare si alte condimente daca se doreste.


Se poate adauga boia.


Asezam crema de branza peste blat astfel incat sa aiba cam 2 degete grosime.


Nivelam totul si deasupra presaram migdale tocate grosier, fistic sau merge si niste seminte de susan negru. Aici puteti sa puneti ce va place si ce aveti.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv crema de branza cu somon pe blat cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lau 1

26.01.2018, 14:21

dantes 1

26.01.2018, 16:18

Bun!

miki_a 1

27.01.2018, 07:53

O idee excelentă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Tarta taraneasca