Pogaci cu jumari

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2015 | 992 vizualizari

 

O reteta care imi este draga si care in perioada de iarna se pregateste destul de des .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 ml smantana
  • 100 ml zer sau lapte
  • 25 gr drojdie
  • 2 linguri jumari macinate pt aluat +4 linguri de jumari pentru uns foile
  • 1 lingura untura
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 oua pentru aluat +1 pentru uns
  • Optional : chimen, susan
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogaci cu jumari:

Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute .


Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri de jumari , untura , ouale batute usor cu furculita si la final zerul cu drojdia . Framantam un aluat dens si nelipicos si lasam la loc caldut sa creasca cam o ora . Trebuie sa creasca bine. Daca in incapere nu este cald se poate pune 40 gr drojdie.


Cand a crescut impartim aluatul in doua partie egale. Intindem prima parte , o ungem cu jumari (1 lingura ar trebui sa fie de ajuns , dar depinde de marimea aluatului) si o impaturim aducand marginile una peste alta. Lasam sa stea 15 minute . Pana cand prima parte se odihneste intindem ce-a de-a doua .


Dupa 15 minute intindem din nou prima parte si ungem din nou cu o lingura de jumari, impachetam din nou si lasam sa se odihneasca.


Procedam la fel si cu cealalta parte.


Pregatim tavile cu foaie de copt .


Intindem primul aluat si taiem rotunde sau cu orice alta forma doriti . asezam pe tava cu putin loc intre ele , acoperim cu un prosop si lasam sa stea putin .


Intindem si taiem pana cand terminam tot aluatul .


Ungem fiecare bucata cu oua si impungem usor cu furculita de cateva ori.


Dam tavile la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc usor.


Se poate presara deasupra chimen, susan sau seminte de floarea soarelui .

 

TIPS-URI

1

tataiti sub ce forma doriti chiar si saratele

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci cu jumari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

22.12.2015, 13:33

Rocsi 1

22.12.2015, 20:48

Andra_Constantinescu 1

23.12.2015, 01:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Ou cu chorizo la cuptor