Pasta de naut cu avocado si lipii

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2015 | 1509 vizualizari

 

Puteti folosi naut din conserva sau fiert de voi. Eu am luat de Lidl o punga de 1 kg de naut si am fiert jumate din el . Din 250 grame am facut humus acum ceva vreme , iar 250 grame de naut fiert l-am pus in punga la congelator.
Acum i-a venit timpul sa-l folosesc asa ca l-am scos si l-am incalzit intr-o oala cu apa pentru a-l improspata.

 

INGREDIENTE

  • Pt pasta
  • 1 avocado copt
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lamaie
  • 250 grame naut
  • sare
  • piper
  • 100 ml ketchup de casa sau cateva rosii
  • 50 ml ulei masline
  • Pt. lipii
  • 200 gr faina
  • sare
  • 0.5 lingurite turmeric
  • 0.5 lingurita boia dulce
  • 0.5 lingurita drojdie uscata
  •  1 lingura ulei masline
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de naut cu avocado si lipii:

Mod de preparare pasta de naut :


Curatam avocado si il stropim foarte bine cu zeama de lamaie (zeama de la o jumate de lamaie), il punem intr-un blender . Adaugam boabele de naut , ceapa curatata , rosiile sau ketchup-ul , sare , piper si zeama de la jumate de lamaie.


Porniti blenderul pana se face o pasta moala si fina .


Gustati si asezonati daca mai trebuie .


Puneti pasta pe un platou si stropiti cu ulei de masline din abundenta .


Este foarte bun servit cu lipii facute in casa .


Mod de preparare lipii


Intr-un bol punem faina impreuna cu sarea, turmeric, boia si drojdia uscata dizolvata in putina apa calduta . Adaugam si putin ulei de masline ( o lingura) . Amestecam si adaugam apa pana cand obtinem un alaut care nu se lipeste de maine . Framantam putin si facem din el bilute (6 bucati). Cu sucitorul le intindem si le lasam pe masa .


Pregatim o tigaie antiaderenta pe care o ungem cu unt si o stergem . Punem in tigaie cate o bucata de lipe intinsa si o prajim fara grasime pe o parte si pe alta .

 

TIPS-URI

1

lipiile se pot pastra in frigider in punga inchisa ermetic

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de naut cu avocado si lipii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Ela68 1

29.01.2015, 19:32

super, imi place mult !

mirela0911 1

29.01.2015, 19:36

Ksenya 1

30.01.2015, 10:36

buna salata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni

de oanapl 5

ieri la 23:39

Taci si inghite

de oanapl 5

ieri la 23:31

Aperitiv placinta cu branza sarata

de GeorgiG 5

ieri la 22:07

Macrou la gratar

de Lau 9

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Trio de humus