Humus cu faina de naut si avocado

de Catalina L in Mancaruri de post, 8 Mar 2020 | 4750 vizualizari

 

Făina de năut este una dintre alternativele cele mai sănătoase la făina de grâu. Nu are gluten şi este perfectă pentru orice fel de tratament termic.
Este bogata in proteine, are efect diuretic, contine putine calorii si te ajuta sa iti mentii o greutate normala.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2020/03/humus-cu-faina-de-naut-si-avocado.html

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de faina de naut - 100 gr
  • 2 pahare de apa
  • 1 avocado mic
  • 1 catel de usturoi mare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura boabe de piper roz
  • sare, boia de ardei
  • masline, ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus cu faina de naut si avocado:

Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare.

Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu timp de 3 minute.

Daca pasta este prea subtire, adaugati un pic de faina de naut (era perfecta pentru mine).

Presati un pic piperul roz , adaugati o parte in humus si amestecati inca 2 minute.

Luati de pe foc adaugati avocado-ul taiat bucati, sucul de lamaie si uleiul.

Amestecati energic pana cand obtineti o crema onctuoasa.

Verificati de sare, puneti boia de ardei si lasati sa se raceasca.

Decorati dupa gust ulei de masline , patrunjel etc

Puneti intr-o farfurie de prezentare, presarati piperul roz pastrat si decorati cu masline.

Serviti cu paine completa sau cu cruditati.

Puteti servi si cu oua fierte daca nu postiti.

TIPS-URI

1

ideal in perioada de post caci satios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu faina de naut si avocado" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti de post