Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 19 Sep 2021 | 12321 vizualizari

 

Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi – Excelenta si calda si rece! Buna si cu paine, buna si cu mamaliguta si olea’ de branza burduf deasupra. Merge si langa o bucata de carne, merge si simpla.

 

INGREDIENTE

  • 12 bucati ardei kapia
  • 4 rosii medii
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • o crenguta mica de cimbru
  • o lingura de zahar
  • o lingura otet balsamic – optional; daca nu-l ai, nu-l pui
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi:

Ardeii kapia ii coci, la foc sau la cuptor.

Ii cureti si le detasezi cotoarele.

Ii desfaci in fasii subtiri, pe care le tai apoi in doua.

Rosiile le oparesti pentru cateva secunde, apoi le cureti pielita.

Pui o tigaie inalta la incins si torni uleiul.

Cat timp se infierbanta toci marunt cele doua cepe. Cand uleiul e fierbinte, pui ceapa si calesti, amestecand usor cand si cand, pana cand se inmoaie.

Toci marunt rosiile si le pui peste ceapa. Continui sa amesteci pentru inca 5 minute.

Adaugi apoi ardeii si omogenizezi. Ardeii mei au lasat suficienta zeama, incat n-a fost nevoie sa mai pun nimic. Daca nu ai suficient lichid, pune putina apa.

Potriveste gustul de sare, pune crenguta de cimbru si da focul la mic spre mediu.

Fierbe totul pentru 20 minute, amestecand cand si cand. Intre timp sosul va scadea si se va ingrosa usor.

Gusti, vezi daca mai trebuie sare si adaugi patrunjelul verde tocat (nu pune prea mult) si cateii de usturoi tocati marunt.

Mai lasa pentru 2 minute, apoi opreste focul si lasa mancarea 10 minute, sa se imprieteneasca toate aromele, apoi poti servi.

Mie imi place foarte mult si rece.

Sub nicio forma nu-i strica o lingura de mujdei de usturoi deasupra 😀

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

madi_marin 1

25.09.2021, 10:34

Ce bine arata si cat de gustoasa e!

Lau 1

26.09.2021, 15:52

Rahela Velicu 1

28.09.2021, 08:29

Buuna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de toamna