Saleuri cu branza - reteta de la Gaby

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 17 Sep 2013 | 3161 vizualizari

 

Am vazut reteta la Gaby si m-a tentat fiind cu branza in compozitie .
Am mai adaugat dupa mine cascaval , si au iesit delicoase.
Este o reteta simpla si foarte ieftina .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr branza de vaci
  • 150 gr unt
  • 300 gr faina
  • sare
  • 100 gr cascaval
  • 1 ou

Optional : chimen , susan , mac Optional : chimen, susan , mac

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu branza - reteta de la Gaby:

Untul la temperatura camerei il punem intr-un vas impreuna cu faina , branza de vaci scursa bine si cascavalul razuit si sarea . Amestecam bine toate ingredinetele pana cand obtinem un aluat usor lipicios . In functie de cat de scursa este branza, si de cata apa are untul, poate mai trebuie adaugata putina faina . Acest aluat il acoperim cu o folie si il punem in frigider pentru 2 ore .


Dupa 2 ore il scoatem si il intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie de 0.5 cm grosime ( aproximativ ). Este mai bine sa fie mai gros decat sa fie subtire . Oul il batem putin cu furculita si il intindem peste aluat . Taiem aluatul in fasii si presaram deasupra chimen, susan, mac ( ceea ce va place ) sau chiar cascaval razuit .


Asezam in tava , dar sa nu fie lipte, si dam la cuptor cam 15 minute .

 

TIPS-URI

1

cascavalul l-am pus eu , nefiind trecut in reteta luata de pe site de la Gaby

2

eu le-am presarat cu chimen o parte si alta parte cu susan

3

se pastreaza mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu branza - reteta de la Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Raluca57 1

22.09.2013, 15:33

Foarte bune saleuri!!!! am inlocuit cascavalul cu telemea si au iesit f gustoase. S-au terminat prea repede, deci nu stiu cum se pastreaza dupa 2-3 zile. Maine fac portie dubla!!!

anca_rm 1

22.09.2013, 22:24

Raluca ma bucur ca iti place

anca_rm 1

22.09.2013, 22:24

Eu ziceam doar ca se pot pastra in caz ca raman , nici la mine nu au ramas

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!