Prajitura cu mousse de branza si caramel

de Lavinia in Prajituri, 2 Iul 2014 | 2442 vizualizari

 

O prajitura foarte fina si delicioasa.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • vanilie

Strat de ciocolata:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri frisca lichida

Mousse branza:

  • 300 g crema de branza
  • 1 lingura smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • vanilie

Caramel:

  • 90 g zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 65 g unt
  • 30 g smantana
  • alune tocate pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de branza si caramel:

Blat :


Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si apa.


Am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.


Peste bezea am adaugat uleiul ,galbenusurile si vanilie.


Faina am amestecat-o cu praful de copt.


Am adaugat faina in 2-3 transe peste albusuri,amestecand usor cu ajutorul unei spatule.


Am tapetat tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute.(testul scobitorii)


Am lasat blatul la racit.


Pe un platou am pus blatul iar in jurul blatului am pus un inel detasabil.


Am topit ciocolata cu frisca lichida si am uns blatul cu ea.


Am dat blatul cu ciocolata la frigider pana s-a intarit ciocolata .


Mousse branza:


Am amestecat crema de branza cu zaharul si vanilie.


Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 5 minute.


Am mixat smantana cu frisca lichida pana a prins consistenta(nu foarte tare)


Am topit gelatina (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste branza.


Frisca am adaugat-o peste crema de branza amestecand usor pana am obtinut o crema pufoasa.


Am intins mouse-ul de branza peste ciocolata si am dat la rece pana am pregatit caramelul.


Caramel:


Intr-o craticioara am pus apa cu zaharul si zaharul vanilat sa fiarba pe foc mic pana s-a caramelizat zaharul.


Am luat de pe foc,am adaugat untul si smantana amestecand energic.


Am lasat caramelul la racit apoi l-am pus peste crema de branza.


Am presarat cateva alune tocate si am dat la rece pentru minim 3-4 ore.


 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava rotunda de 20 cm .

2

Portionati prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

3

Caramelul se va inmuia si se va prelinge peste fiecare bucata de prajitura obtinand un aspect foarte placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Constelatialeu 1

03.07.2014, 20:15

MotanLaOale 1

05.07.2014, 00:03

Lavinia 1

05.07.2014, 16:58

Multumesc bucatarasi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lamaie a la Gaby_d