Prajitura cu mousse de branza si caramel

de Lavinia in Prajituri, 2 Iul 2014 | 2128 vizualizari

 

O prajitura foarte fina si delicioasa.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • vanilie

Strat de ciocolata:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri frisca lichida

Mousse branza:

  • 300 g crema de branza
  • 1 lingura smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • vanilie

Caramel:

  • 90 g zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 65 g unt
  • 30 g smantana
  • alune tocate pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de branza si caramel:

Blat :


Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si apa.


Am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.


Peste bezea am adaugat uleiul ,galbenusurile si vanilie.


Faina am amestecat-o cu praful de copt.


Am adaugat faina in 2-3 transe peste albusuri,amestecand usor cu ajutorul unei spatule.


Am tapetat tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute.(testul scobitorii)


Am lasat blatul la racit.


Pe un platou am pus blatul iar in jurul blatului am pus un inel detasabil.


Am topit ciocolata cu frisca lichida si am uns blatul cu ea.


Am dat blatul cu ciocolata la frigider pana s-a intarit ciocolata .


Mousse branza:


Am amestecat crema de branza cu zaharul si vanilie.


Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 5 minute.


Am mixat smantana cu frisca lichida pana a prins consistenta(nu foarte tare)


Am topit gelatina (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste branza.


Frisca am adaugat-o peste crema de branza amestecand usor pana am obtinut o crema pufoasa.


Am intins mouse-ul de branza peste ciocolata si am dat la rece pana am pregatit caramelul.


Caramel:


Intr-o craticioara am pus apa cu zaharul si zaharul vanilat sa fiarba pe foc mic pana s-a caramelizat zaharul.


Am luat de pe foc,am adaugat untul si smantana amestecand energic.


Am lasat caramelul la racit apoi l-am pus peste crema de branza.


Am presarat cateva alune tocate si am dat la rece pentru minim 3-4 ore.


 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava rotunda de 20 cm .

2

Portionati prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

3

Caramelul se va inmuia si se va prelinge peste fiecare bucata de prajitura obtinand un aspect foarte placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Constelatialeu 1

03.07.2014, 20:15

MotanLaOale 1

05.07.2014, 00:03

Lavinia 1

05.07.2014, 16:58

Multumesc bucatarasi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit