Bruschete cu ciuperci

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 22 Aug 2013 | 5382 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cutie ciuperci sau 200 gr ciuperci proaspete
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • paine ( 6 felii)
  • 50 g unt
  • o jumate pahar de vin
  • sare
  • patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete cu ciuperci:

Pregatim ciupercile :

Desfacem conserva si o scurgem de zeama (daca sunt ciuperci crude atunci le curatam sau spalam si le taiem ) , le lasam la stors intr-o strecuratoare . Usturoiul il curatam si tocam marunt .

Intr-o tigaie punem la incins untul cu 1 lingura ulei de masline ( se pune putin ulei peste unt ca sa nu se arda ), si adaugam usturoiul. Le lasam putin sa iasa aroma din usturoi si punem ciupercile. Asezonam cu sare si piper si punem vinul alb .

Lasam sa scada putin, timp in care punem painea la prajit (eu am pus-o in cuptor) ,  si decojim rosia (o tinem putin in apa fierbinte ; in acest fel se decojeste mai repede si ramane toata pulpa ) , o taiem cubulete si o adaugam peste ciuperci.

Mai lasam pe foc sa fdea cateva clocote si punem verdeata.

Painea prajita o ungem cu restul de ulei de masline , se poate da si cu usturoi (un catel de usturoi se freaca painea ) si pe ea punem compozitia din ciuperci.

 

Cu drag va urez POFTA BUNA !!!!

 

TIPS-URI

1

Daca sunt ciuperci proaspete timpul de preparare poate fi mai mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

anca_rm 1

26.08.2013, 10:40

va multumesc tuturor pentru apreciere

FlaviaD 1

27.08.2013, 20:41

Imi plac tare mult bruschettele tale si sunt si foarte frumusele, iar varianta cu ciuperci mi se pare tare reusita

anca_rm 1

20.09.2013, 13:49

Flavia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu ciuperci