7 mituri false despre gatit

Postat de dantes in Cu de toate pe 6 Noi 2014, 18:18

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza
7 mituri false despre gatit

Mitul 1: Te poti baza intotdeauna pe temperatura cuptorului.

Majoritatea cuptoarelor nu sunt de incredere la fiecare gatire, asa ca mai bine cumpara-ti un termometru care sa-ti arate exact temperatura din interior.

Mitul 2: Sa punem sau nu lapte in omleta?

Expertii bucatari spun ca mai bine sarim peste lapte cand facem omleta, caci aceasta trebuie sa aiba o structura mai compacta, iar adaugarea laptelui ii va da un aspect cauciucat. Pe de alta parte, cand facem oua jumari (cunoscuta papara) este intotdeauna bine sa adaugam lapte, caci grasimea din compozitia acestuia incetineste procesul de gatire, iar apa va mentine produsul moale. 

Mitul 3: Canile de masurare pentru lichid si substante uscate sunt intersanjabile.

Pare evident, dar nu este in ordine sa folosim cana de masurare pentru lichide cand calculam cantitatea de faina necesara, sa zicem. Cand masuram ingredientele, mai ales cand coacem ceva mai complicat, acuratetea este esentiala. Daca masuram cantitatea de lichid cu o cana pentru solide, fie varsam din lichid, fie punem prea putin. La fel si in cazul solidelor. Daca vrei sa lucrezi ca profesionistii, masoara mai bine greutatea, si nu volumul.

Mitul 4: Pune ulei in apa de fiert pastele, pentru ca acestea sa nu se lipeasca.

Ti-amintesti orele de fizica? Uleiul si apa nu se amesteca, asa ca, atunci cand adaugi ulei in apa de fiert paste, acesta se va ridica la suprafata si nu va sta langa pastele pe care trebuie sa le protejeze de lipit pe cratita. Exista un singur beneficiu al adaugarii uleiului: va impiedica apa sa bolboroseasca si sa se imprastie, mai ales daca oala aleasa este mai putin inalta. Daca nu ai o problema cu asta, atunci irosesti uleiul.

Mitul 5: Condimentele uscate sunt substitute perfecte pentru cele proaspete.

Cand ierburile sunt uscate, multe isi pierd aroma. Unele sunt OK pentru a substitui variantele fresh, cum ar fi rozmarin, oregano, dafin. Dar cele mai delicate, ca patrunjelul, busuiocul, menta si mararul, isi pierd mult din aroma.

Mitul 6: Treci pastele printr-un jet de apa rece.

Daca dai cu un jet de apa rece peste pastele aburinde, inlaturi tot amidonul si poti sa-ti iei la revedere de la gust. Daca faci insa o salata cu paste reci, un continut mai mic de amidon este acceptabil.

Mitul 7: Nu conteaza cum tai ceapa si usturoiul.

Nu poti mirosi ceapa sau usturoiul daca nu le tai. Exista niste enzime in aceste legume care nu intra in contact unele cu altele decat atunci cand sunt taiate. Poti controla puterea aromelor fiind atenta la modul de taiere. Nu taia ceapa orizontal, ci de la radacina spre cap, iar usturoiul taie-l in feliute. In acest fel, vei elimina mai putin miros.

adaptare despre nutritie

Comentarii (6)

06.11.2014, 19:17

06.11.2014, 19:23

Interesant!

06.11.2014, 19:59

bine se stiu

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei
  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.