Alergiile alimentare

Postat de Sidy in Cu de toate pe 8 Iul 2011 | 3209 vizualizari

Comentarii (4)

09.07.2011, 08:59

Alimente care pot cauza alergii:
Există opt tipuri de alimente care sunt răspunzătoare de 90% din totalul alergiilor alimentare. Alimentele care pot cauza şoc anafilactic (numite alimente alergenice) sunt:

Arahide
Alune, nuci, fistic, etc.
Fructe de mare
Peşte
Lapte
Soia
Grâu (făina de grâu)
Ouă

Alergiile sunt cauzate de o reactivitate exagerată a sistemului imunitar la anumite substanţe inerte, nu de către histamină.
Suprimarea simptomelor prin administrarea de medicamente anti-histaminice nu înseamnă vindecarea alergiilor.
Tratamentul trebuie focalizat pe hipersensibilitatea sitemului imunitar. Fiecare persoană alergică răspunde în mod diferit la alergeni, rezultatul fiind febra fânului, conjunctivită, urticarie, strănuturi, lăcrimare sau mâncărimi. Pe lângă alergiile menţionate mai înainte, mai există şi alte tipuri de alergii, numite alergii idiopatice. Alergiile idiopatice sunt acelea în care nu se poate determina o substanţă alergică sau un alergen care să le declanşeze.
Pentru a vindeca pacienţii alergici, practicianul homeopat ia în considerare toţi factorii implicaţi, cum ar fi tipul de alergen, simptomele şi perioada din zi sau sezonul în care apar aceste.
În loc să blameze histamina ca fiind cauza alergiilor, homeopatia foloseşte pentru a vindeca alergiile, remedii homeopatice, substanţe non-toxice, care reechilibrează sistemul imunitar hipersensibil la anumiţi alergeni.

Lau

Lau
11.07.2011, 13:46

interesant

14.07.2011, 14:49

multumesc de articol interesant

17.07.2011, 23:40

interesant...si eu eram alergica vara la oua ...in ultimii 3-4 ani insa nu am mai avut probleme

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!