Asa vom scoate petele

Postat de corina241 in Tehnici pe 23 Ian 2011, 12:00

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Petele de vin rosu-petele de vin de pe fata de masa se scot cu orice alcool alb:tuica,vodca,alcool.

Petele de cafea-se scot cu apa sarata,in care se tine materialul 1 ora,apoi se clateste.

Petele de sange-se scot cu solutie formata din sare de lamaie sau apa oxigenata,apoi se clatesc cu apa rece,dupa curatarea petei se spala cu apa calda si mult detergent.

                      -nu se folosescte niciodata pe o pata de sange apa calda,ea fixand pata pe material

Petele de rugina-se inmoaie in lapte crud 30 minute si apoi se intinde la soare inca o ora,apoi se baga la masina de spalat.

Petele de ulei(de floarea-soarelui sau de masline)-se scot de pe haine mult mai usor daca se toarna niste detergent de vase pe pata,se lasa la inmuiat cateva reci de minute si apoi se spala la masina.Daca nu am avut succes total din prima,repetam procedeul si a doua oara si garantat nu vom mai avea urma de pata.

Petele lasate de curatatul cartofilor sau a vinetelor de pe maini-se curata prin frecarea mainilor cu ramasite de lamaie sau apa cu sare de lamaie sau otet.

Petele de mucegai-se inmoaie in otet 1 ora daca pata e proaspata,apoi se clateste cu apa si sapun.

Petele de fond de ten-se scot cu miez de paine,prin frecare usoare.

Petele de transpiratie-se scot cu o solutie de apa si otet.

Petele galbene de pe tesaturi-se scot cu o solutie de bicarbonat cu apa,se lasa la inmuiat o ora apoi se clatesc normal.

In speranta ca v-am fost de ajutor cu aceste sfaturi,va urez sa nu aveti nevoie de ele,iar hainele s aramana curate si nepatate:))(suna ca o reclama;))

 

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (10)

24.01.2011, 08:27

24.01.2011, 10:40

e bine de stiut

10.02.2011, 15:43

salvat

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47