Asa vom scoate petele

Postat de corina241 in Tehnici pe 23 Ian 2011, 12:00

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Petele de vin rosu-petele de vin de pe fata de masa se scot cu orice alcool alb:tuica,vodca,alcool.

Petele de cafea-se scot cu apa sarata,in care se tine materialul 1 ora,apoi se clateste.

Petele de sange-se scot cu solutie formata din sare de lamaie sau apa oxigenata,apoi se clatesc cu apa rece,dupa curatarea petei se spala cu apa calda si mult detergent.

                      -nu se folosescte niciodata pe o pata de sange apa calda,ea fixand pata pe material

Petele de rugina-se inmoaie in lapte crud 30 minute si apoi se intinde la soare inca o ora,apoi se baga la masina de spalat.

Petele de ulei(de floarea-soarelui sau de masline)-se scot de pe haine mult mai usor daca se toarna niste detergent de vase pe pata,se lasa la inmuiat cateva reci de minute si apoi se spala la masina.Daca nu am avut succes total din prima,repetam procedeul si a doua oara si garantat nu vom mai avea urma de pata.

Petele lasate de curatatul cartofilor sau a vinetelor de pe maini-se curata prin frecarea mainilor cu ramasite de lamaie sau apa cu sare de lamaie sau otet.

Petele de mucegai-se inmoaie in otet 1 ora daca pata e proaspata,apoi se clateste cu apa si sapun.

Petele de fond de ten-se scot cu miez de paine,prin frecare usoare.

Petele de transpiratie-se scot cu o solutie de apa si otet.

Petele galbene de pe tesaturi-se scot cu o solutie de bicarbonat cu apa,se lasa la inmuiat o ora apoi se clatesc normal.

In speranta ca v-am fost de ajutor cu aceste sfaturi,va urez sa nu aveti nevoie de ele,iar hainele s aramana curate si nepatate:))(suna ca o reclama;))

 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (10)

24.01.2011, 08:27

24.01.2011, 10:40

e bine de stiut

10.02.2011, 15:43

salvat

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua umplute cu pate de casa
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

ieri la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

ieri la 16:45

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 19.10 la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

pe 19.10 la 13:36