Beneficiile utilizarii ghimbirului

Postat de anca_rm in Condimente pe 4 Noi 2013, 11:55

Articol pe placul a 17 bucatarasi
comenteaza

Eu gatesc destul de mult cu ghimbir. L-am folosit in briose aperitiv , in ciorbe sau la preparare principale si garniture. De aceea am zis hai sa scriu ceva  despre el , pe scurt ca sa aiba toata lumea rabdare sa citeasca .

Ghimbirul are un miros puternic , dar placut si un gust usor iute mult mai bine tolerat decat cel de ardei iute sau usturoi .

Ghimbirul este denumit si ,, ghimber ,, . Este o planta din regiunile tropicale deoarece are nevoie de temperatura ridicata si constanta si de  umiditate pentru a se dezvolta corespunzator rizomul.

Ghimbirul este folosit frecvent in bucataria tarilor orientale :India, Nepal, Malaezia.

In Europa a ajuns ghimbirul din India , iar denumirea sa este de origine greaca , asta datorita limbilor vorbite pe teritoriul Indiei .

Ghimbirul proaspat este bogat in apa , glucide si amidon, este bogat in vitamina C

Ghimbirul se poate folosi in bucatarie de la sosuri , supe , feluri principale pana la deserturi si bauturi racoritoare.

Pe langa utilizarea lui ca si condiment ghimbirul poate fi folosit si ca remediu pentru :

-          Raceala asociata cu febra , imflamatiile gatului , sinuzite .

-          Indigestie

-          Reumatism

-          Astm

-          Dureri de cap , si stari de voma

-          Poate fi folosit cu succes in curele de slabire si in dietele care exclud sarea

-          Masajul cu ulei de ghimbir stimuleaza circulatia si eliminarea toxinelor si implicit combate celulita .

Poza 2 este preluata de pe foodstory.ro

 

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (5)

04.11.2013, 15:11

asta mi-ar mie pentru raceala,nu pastile

11.11.2013, 17:28

interesant!

13.11.2013, 00:45

Eu folosesc frecvent ghimbir la ,ceai preparatele de carne, peste . fructe de mare .Chiar si in cafea l-am pus Doar dulciuri inca n-am incercat . Multumesc ca mi-ai amintit sa-l scot iarasi la bataie . Doar e sezonul , nu-i asa ?

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!