Bucataras hai hui prin Toscana: Batrinul si inghetata

Postat de Bucataras in Bucataras hai hui pe 19 Iul 2013, 09:13

Articol pe placul a 28 bucatarasi
comenteaza

 Cu timplele carunte si o mustata deasa sub nasu-i mare, barbatul statea in fund pe pragul micutei sale afaceri. Avea in dreapta un snop de menta verde, care parfumase totul in jur. Ii rupea frunzele si le aseza tacticos in galeata din fata sa. Ai fi putut jura ca-i batrinul Geppetto in timp ce mesterea la Pinochio. Ma asez linga el. Se uita la mine cu o privire jumatate mirata, jumatate incintat, vazind cum savurez inghetata din zmeura si rozmarin. "It's the best ice cream", deschid vorba. "Noooo, no ice cream! Gelato!", ma contrazice. In Italia sint 36.000 de producatori de inghetata, iar batrinul Dondoli se lauda ca a lui e cea mai buna. "Folosesc numai ingrediente naturale", ne zice dindu-ne pe la nas menta proaspata. "Cum de ati amestecat zmeura cu rozmarinul? Dau impreuna o aroma Dumnezeiasca!". Doar zimbeste. Pe usa gelateriei sale scrie: cea mai buna inghetata din lume 2 ani consecutiv. Pe pereti sint tablouri. Pisicherul s-a pozat cu vreo 3 Miss Toscana, dar si cu Tony Blaier, fostul prim ministru al Angliei. Cu zimbetul sau sugubat isi traieste gloria in micutul oras medieval San Gimignano. Daca ajungeti in zona, nu-l ocoliti pe Sergio  Dondoli si inghetata lui.

  • 1Prietenul de calatorie al bucatarasilor, Nikon D7000, a fost pus la dispozitie de www.f64.ro pentru fotografii cit mai reusite 

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (16)

20.07.2013, 22:35

Ce frumos. Chiar s-a deschis si la noi in oras cam de o luna o gelaterie si scrie ca au inghetata 100% naturala dar inca nu am mancat una. M-ai facut curioasa asa ca atunci cand trec pe acolo o sa incerc o inghetata...

22.07.2013, 22:16

"Noooo, no ice cream! Gelato!"...super tare !!!

23.07.2013, 02:36

Minunat ,imagini delicioase , vacanta , gelato si soare

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03