Cafenele cu produse in pragul expirarii, in lupta cu risipa alimentara

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 1 Oct 2015, 13:29

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Potrivit UN, o treime (1,3 miliarde de tone) din hrana produsa in lume pentru consumul uman ajunge la groapa de gunoi.

Aceste statistici i-au motivat pe multi sa inceapa o "cruciada" impotriva risipei de mancare.

De exemplu, in 2013, fostul chef Adam Smith a deschis in nordul Angliei o cafenea unde mancarea este preparata numai din alimente in pragul expirarii, recuperate din supermarketuri.  

Proiectul sau (Real Junk Food Project) s-a extins rapid, in prezent existand peste 120 de cafenele afiliate in intreaga lume: Australia, Franta, Coreea de Sud, Statele Unite si chiar Nigeria.

Conceptul este destul de simplu: alimente care urmeaza sa fie aruncate, din cauza depasirii limitei datei de consum, sunt recuperate si transformate in produse comestibile.

Prin proiectul sau, pana in prezent, Adam Smith a reusit sa recupereze aproape 200 de tone de alimente.

Mesele din aceste cafenele sunt oferite in schimbul unui plati voluntare, pe care clientul o stabileste. Cafenelele RJFP au ajuns sa ofere o masa sanatoasa si gustoasa persoanelor defavorizate, cu venituri mici sau fara resurse.

De exemplu, in Brighton, 200 de persoane iau masa saptamanal intr-o cafenea RJFP, amenajata intr-o biserica. 

In acelasi timp, o aplicatie ("Olio") care functioneaza doar in nordul Londrei a fost lansata pentru a pune in legatura consumatorii care au alimente in plus cu cei cei care incearca sa faca rost de ele. Pana acum, 15 furnizori si firme folosesc aceasta aplicatie.

Insa, n-ar fi o idee rea ca orice oras sa aiba o astfel de aplicatie.

Sursa articol: afp.com
Sursa foto: Facebook

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (5)

04.10.2015, 19:22

Super

05.10.2015, 08:43

Foarte fain proiectul
Un real ajutor pentru persoanele defavorizate.
Asta inseamna sa ai initiativa in astfel de proiecte,sa le sustii si sa-ti atingi scopul propus .
Am vazut o emisiune si pe Paprika,foarte multe persoane s-au alaturat acestui proiect,o mare provocare.
felicitarile mele

05.10.2015, 10:32

super!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!