Cateva sfaturi din caiet...

Postat de ChefMarius in Tipsuri pe 9 Oct 2014, 21:56

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Am un caiet care nu este complet, in care am scris aproape toate sfaturile pe care le-am auzit, sper sa va fie de ajutor.

Capsunile trebuie spalate cu doar jumatate de ora inainte de masa, altfel isi pierd aroma.

Din coaja de pepene verde se poate face dulceata.

Incercati sa puneti in compotul de pere putina scortisoara, devine mai gustos.

Coaja fructelor contine mai multe saruri minerale decat fructrele. (La fel procedez si cu unele legume, de exemplu coada de la dovlecel o dau pe razatoare, ca aspect poate ca nu e placut, dar cand gatesc pentru mine acasa asa procedez.)

Daca doriti sa gatiti pentru un tip de regim fara sare, puteti folosi cu succes mararul, iar semintele de marar pot inlocui chimenul.

Galustele de gris vor fi mai pufoase si mai mari daca se pun in compozitia lor si un varf de cutit de praf de copt.

Vinetele se coc la foc puternic, la foc mic devin amare.

Pentru cei cu boli de ficat, carora doctorul le-a recomandat dieta fara orice fel de grasimi, se poate gati cu ulei de parafina comestibil, nu are gust sau miros si leaga bine sosurile. (uleiul de palmier contine grasimi)

Soteurile li se adauga grasime cruda (ulei neprajit) doar inainte de a fi servite la masa.(mai sanatos pentru organism)

 Stiti ce fac unele lanturi de magazine pentru ca mezelurile, in special salamurile sa nu se mai inegreasca dupa taiere? Le ung cu unt pe sectiunea taiata.

Sper ca v-au fost de folos sfaturile mele, ma intorc la treaba acum, mult succes in bucatarie!

 

 

 

Comentarii (7)

12.10.2014, 20:35

22.11.2014, 00:49

VI

VI
14.04.2015, 17:53

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola