Cea mai frumoasa intalnire a bucatarasilor si o aniversare de milioane

Postat de diaconta in Bucatarasii pe 7 Sep 2016, 21:46

Articol pe placul a 21 bucatarasi
comenteaza

 Cu câta nerabdare asteptam aceasta întâlnire cu prietenii mei dragi. Stiam deja de la întâlnirile precedente ca vom petrece clipe minunate împreuna.

Tocmai de aceea am hotarât sa mai adaugam o zi în plus pentru revederea noastra. Chiar si asa s-a dovedit a fi insuficient timpul petrecut împreuna, mai ales ca de data aceasta,am fost chiar mai multi ca de obicei. Asta nu a facut decat sa ma bucure. Sper ca si bucatarasii noi care ni s-au alaturat, s-au simtit  la fel de bine alaturi de noi.

Am reusit sa creem o lume atat de frumoasa, de armonioasa, vesela, perfecta, UNICA. Asta pentru ca am învatat sa ne acceptam asa cum suntem, asa am reusit sa construim ceva frumos si trainic.

Si cum s-a potrivit ca acum sa fie si ziua mea de nastere, am avut parte de o aniversare minunata. Prin fiecare gest al lor, acesti oameni mi-au aratat iubirea lor.Sper sa stie si ei cât de mult îi iubesc si-i apreciez.

Am fost atât de nerabdatoare sa ajung încât am pornit dis de dimineata,aveam drum lung de facut. Pâna la Tg. Mures,de unde avea sa ma însoteasca Mirela si copilasii ei,am calatorit singura. Peisajul e minunat în aceasta zona.Ador ceaţa care se ridica în zori de pe valea Someşului.

Locaţia întâlnirii a fost de aceasta data la Păltiniş, Vila dintre brazi. O locatie perfecta pentru noi.Am fost norocosi cu ceva timp în urma,când ne-am decis si ne-am mobilizat pentru a gasi un loc potrivit pentru întâlnirea noastra.Pentru aceasta am sa-i multumesc  leoaicei Clementina.Reusita acestei întâlniri i se datoreaza într-o proportie  foarte mare.

Rând pe rând am ajuns cu toţii la locatia stabilita.Se pare ca unii au fost chiar mai nerabdatori decat mine,ori au fost mai aproape.Faptul ca ne despart sute de kilometri de locul întâlnirii,nu a fost niciodata un impediment.

Daca vremea fusese foarte urata cu o zi înainte,soarele si vremea buna ne-a însotit în aceste zile.Asa a fost de fiecare data,probabil pentru ca suntem oameni buni.

De data aceasta,au raspuns prezent urmatorii bucatarasi,cei mai multi cu familiile lor:

Leoaica Clementina cu sotul ei Vali,Simona cu sotul Florin si fiul lor Bogdan,scumpicioasa Laura cu sotul Teo si doi teroristi,Bunica si Motanul Vladimir,Bya cu Sebi si catelusa Sara,Adina(Mitinita) cu minichefitele Jenny si Steff,Merisor cu sotul Adi,Mihaela cu sotul Denes,Padre Victor cu sotia Liliana si fiica lor Mara,Mena draguta cu sotul Marius, Roxana,Adrian si fiica lor Ana-Maria,Ancuta noastra draga cu mama si fiica Ilinca,Ruxy împreuna cu toata familia ei frumoasa,Ancuta si Silviu,Familia Zmeilor,adica Cristina si Gabi,Mirela cu copii Denis si Larisa, zâna Timea cu zânul Mitica,Andra cu sotul si fiica lor,Alex Teacher si prietenul lui Adi.

A mai petrecut alaturi de noi Carmen Manu si sotul ei.A facut drum lung doar pentru a ne cunoaste.

Invitat a fost si actorul Daniel Făt,o mai veche cunostinta a noastra de la vestitul Bengalion (revelionul bucatarasilor).

Speram ca si Daniel s-a simtit bine alaturi de noi.

M-am bucurat sa-i revad pe fiecare dintre ei,dar si sa-i cunosc pe cei care înca nu participasera la întâlnirile noastre.

Draga mea Cleme a fost din nou sufletul întâlnirii secondata de Vali,formând un cuplu perfect.

Simonet-fotomodeala,cu noua ei tunsoare arata precum o frantuzoaica.

Motanul Vladimir cu calmul lui motanesc,parca te îmbia a lenevi.

Draga noastra Buni,pe care o numisem cândva “capitan de oşti”,a adoptat o atitudine de vacant si ne-a lasat sa ne facem de cap în voie.

Mihaela a petrecut mai putin timp alaturi de noi,presata fiind de treburi,probabil din cauza oboselii nu a mai fost la fel de vesela ca si altadata.

Mirela le-a facut copiilor o bucurie foarte mare aducându-i si pe ei la întâlnire.

Cât m-am bucurat ca în sfârsit am putut s-o îmbratisez pe scumpicioasa de Laura .Muaaaaaaaaaahhhhh.

Micul Denis ne-a aratat ce muschi a facut.De la mancare....ca sa stiti si voi :)))))

Are niste copii minunati,te topesti de dragul lor.O familie minunata.

Apreciez efortul pe care l-au facut ca sa ajunga la aceasta întâlnire.

Zâna Timea a fost atât de nerabdatoare sa ajunga încât facuse pregatirile cu o saptamana mai devreme,Doar asa s-au bucurat si altii de tartele ei minunate.Zânul este de-acum de-al nostru chiar daca nu are cont oficial.

Minichefiţele noastre au fost iarasi sarea si piperul,cu întrebari ori observatii indiscrete cu tot felul de glumiţe nevinovate.Nici de aceasta data nu s-au lasat pupate.

Dupa ce Jenny mi-a scris o poezioara de ziua mea,am întrebat daca pot s-o pup,a zis “hai,sa nu întindem coarda”.

Mena mea draga ne-a adus iarasi cornulete bune,bune,motiv de disputa cu Ancuta,care adusese si ea cornulete.Mie mi-au placut la fel de mult ambele,asa cum le iubesc la fel pe cele doua sibience.

Bineînteles ca Merişor ne-a adus prajitura Carpaţi,prajitura la care munceste foarte mult,dar a fost cea mai apreciata prajitura.In extaz am fost cu toţii când am gustat din ea.

Cred ca expresia de pe faţa lui Alex este graitoare.Nici nu se misca de lânga frigider dupa ce a întrebat panicat „unde’s prajiturileeeee!!!!”

 

L-am surprins si pe Adi tot la degustare de ….Carpaţi :))))lânga frigider,evident.

 

Roxana cu Adrian au fost la fel de veseli,mai ales ca acum au fost mai putin emotionati ca data trecuta.

A fost atât de frumos ca draga mea Ruxy a venit însotita atât de sotul Dan dar si de fiul,fiica si prietenul acesteia.

Pentru mine e o mare bucurie ca cei din familiile noastre sa ni se alature si sa se simta la fel de bine ca si noi.

Pentru familia Zmeilor,întâlnirea a fost o continuare a vacantei lor.Ma bucur  pentru ei,chiar si o zmeoaica îsi mai încarca bateriile.

Bya si Sebi au fost mai retrasi,nu am reusit sa-i casatorim nici de aceasta data J))))

Andra cred ca a fost emotionata si ea fiind prima întâlnire.Cam asa am fost si eu la Sibiu.

Sigur ca nu putea lipsi Padre cu Liliana si Mara.Mi se umple sufletul de bucurie când îi vad atât de frumosi,de senini.Oricând o discutie cu ei te face sa privesti altfel lucrurile.

Ancuţa draguţa,cu privirea ei calda,atenta ca noi sa ne simtim bine,sa ne faca  câte o surpriza,multumita ca lucrurile decurg asa cum ne asteptam.

Aceasi privire calda o regasim si în ochii Ilincăi,un copil tare frumos,dar si în ai mamei.

Marturisesc ca mi-am schimbat parerea despre Alex (Teacher) ,daca data trecuta a parut inaccesibil,de data aceasta a fost mai de-al nostru.

Acum nu spunem nimanui ca l-am surprins în timp ce-i luase foc tigaia J))))bine ca n-a provocat vreun incendiu .

Deci,cam astia am fost.

Am avut un Comitet de primire(tot prin grija si stradania Clementinei),fiecare bucataras a fost întâmpinat cu daruri de la Kotany,o lingura pictata foarte frumos care sa ne aminteasca de aceasta întâlnire,portrete migălite de Cleme(cu ajutorul unui programel) cu chipul fiecaruia si bineînţeles invitatii la petrecerea în pijamale.Si fursecuri cu feţe zâmbitoare,asemeni feţelor noastre.Zâmbetul nu ne-a parasit în tot acest timp petrecut împreuna.

Aaaaaa si sa nu uit,fiecare am gasit pe usa camerei numele nostru însotit de câţiva smiley prietenosi.Tot Clementina fiind responsabila.

Au fost activitati diverse,în functie  de vârsta,dispozitie ori preocupari,cert este ca atmosfera a fost foarte relaxata si vesela.Bine,de multe ori adulţii  s-au prostit mai rau decât copii.Cert este ca si copii deja întrebau când va fi urmatoarea întâlnire.

Deoarece în apropiere se afla Arka Parc,iubitorii de aventura si-au putut consuma energia pe trasee destul de dificile.Altii au preferat o vizita la Festivalul ţuicii de la Răşinari, la Festivalul medieval de la Sibiu,ori la Castelul de lut din Valea Zânelor din Porumbacu de Sus.

Alex s-a lasat înduplecat de copii sa mearga în padure la cules de ciuperci.

Si Simona cu Florin  au fost la cules de ciuperci  si a pregatit o tocanita.

Oare cui îi pregatise Florin cafeaua dis de dimineata?Cred ca franţuzoaica era fericita J))))

Motanul nostru îsi pregatea ţigarete,cu o ustensila cam ciudata.Lânga ţigarete era bineînteles si nelipsita cafea ness preparata de obicei cu cola (brrrr Motane,ce combinatie criminala!!!)

Cred ca va închipuiti deja cu ce bunatati au venit toti bucatarasii.Aperitive,brânzeturi,tarte dulci ori sarate,fructe,legume.prajituri de tot felul,bauturi fel de fel.Pe alese si pe gustul fiecaruia.

Si cornulete,de la Mena si de la Ancuta.Disputa cornuletelor este binecunoscuta de-acum J)))

Mena a adus si prune de la Marius si ne-a explicat cum trebuie manevrate pentru a fi foarte gustoase.

Vineri seara am petrecut pâna târziu în jurul unui foc de tabara.

Chiar daca aveam mancare suficienta,parca petrecerea nu era petrecere fara niste gratare.S-a facut necesar,calcule si baietii au plecat la cumparaturi.

Cât timp Alex a pus carnea la marinat,eu le-am pregatit un tort pentru petrecere,doar era si aniversare si cum era  sa sarbatorim fara tort.

Padre m-a sfatuit cum sa-l pregatesc,sa iasa asa ca la carte J))))

Barbatii s-au ocupat de pregatirea gratarului,supravegheati îndeaproape de leoaica iubitoare de coaste,sa nu care cumva sa greseasca ceva si sa iroseasca bunatate de carne.

Veselie mare în bucatarie,unde fetele au pregatit salata si ce mai era necesar.

Treaba serioasa,mai ales ca o armata de oameni asteptau înfometati.

Intre timp se mai degustau si bauturile,se facea schimb de experienta.

Pentru sâmbata seara a fost stabilita petrecerea în pijamale.Chiar daca multi dintre noi am fost cam reticenti,nu am îndraznit sa suparam Leoaica cu vreun comentariu.S-a dovedit a fi  cea mai haioasa petrecere din câte exista.Oameni mari ori copii,ne-am distrat la fel de copios.

Dj a fost Florin si-i multumim foarte mult.

La petrecere a ajuns si Carmen Manu(fosta concurenta la Bake Off) împreuna cu sotul ei.Vroia sa traiasca si ea bucuria întânirii noastre.

Ne-a binedispus spectacolul pregatit pentru noi de Daniel Fat.

Ne-am facut daruri reciproc(am pastrat astfel aceasta traditie de la Bengalion) ,de asemenea au fost premiate cele mai haioase pijamale.

Premiile au fost pregatite tot de Cleme.

In miezul noptii,toti cei prezenti mi-au cântat “La multi ani”,am servit tort si petrecerea a continuat pâna înspre dimineata.

Duminica,cum am spus,unii au mers la Arka Parc din nou,altii la Festivalul ţuicii,Festivalul medieval,Castelul de lut,ori la o ciorba buna la Perla Paltinisului.

Eu am preferat Castelul de lut.Mi-a placut foarte mult.

Cleme le-a pregatit un concurs cu premii copiilor.S-au bucurat foarte mult si ei.

Seara eu am fost frânta de oboseala,asa ca am plecat la culcare,în timp ce bucatarasii pregateau cartofi copti în jar,prajeau slanina ori faceau ardei copti.Daniel si-a luat chitara si i-a delectat cu melodii din repertoriul sau.

Când am plecat la culcare,nici nu stiam ce surpriza  mi se pregateste.La miezul noptii,toti cei ramasi au venit la geam si mi-au cântat iarasi “La multi ani”.A fost ceva atât de frumos si de emotionant.De aceea-i iubesc eu pe bucatarasi,întotdeauna m-am simtit atât de speciala în preajma lor.

Si a venit si ziua de Luni când urma sa se încheie frumoasa noastra întâlnire.

Si pentru ca de fapt Luni era ziua mea,am primit din nou urari si daruri de suflet de la bucatarasi.De data aceasta chiar pot sa spun ca am petrecut ca în povesti patru zile si trei nopti.A fost cea mai frumoasa aniversare pe care mi-o puteam dori.Poate doar as fi vrut sa fie si familia mea acolo si totul ar fi fost perfect.

Ca de fiecare data,nu ne înduram sa ne despartim.Ne îmbratisam,ne pupam,mai faceam niste poze si aveam un nod în gât spunându-ne ca si de data aceasta întâlnirea a fost prea scurta.

Dar am stabilit ca vom petrece iarasi revelionul împreuna.

Si uite asa s-a mai scris o pagina în frumoasa carte a bucatarasilor.

Clipe pretioase,încarcate de emotii si trairi deosebite,s-au scurs mult prea repede,dar au ramas sadite în sufletul si gândul celor prezenti.

 

Amintiri pretioase pe care vreau sa vi le împartasesc.

Comentarii (31)

13.09.2016, 17:26

Ina

Ina
20.12.2018, 23:18

Fara cuvinte

21.12.2018, 00:06

Ina

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola