Celebrul Robert Rainford ne vorbeste despre carnea de miel

Postat de Bucataras in Tehnici pe 17 Apr 2011, 21:30

 Singura modalitate de a va da seama de virsta mielului taiat este sa comparati greutatea picioarelor. Picioarele mai grele de 4 kg clar provin de la animale mai batrine decit cele de 2,4 kg. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa evitati bucatile care provin de la animalele mai batrine, doar ca atunci este obligatoriu gatitul incet, la temperatura scazuta!

Mielul are 5 zone primare:

1. Ceafa: De la git pina la coasta a 4-a. In aceasta zona se afla carnea cea mai gustoasa pentru friptura, carnea fara os pentru stufat, carnea entru tocatura si cotletele. Metoda de gatire la foc mic merge cel mai bine.

2. Coaste: Zona coastelor se afla exacvt sub ceafa, in partea din spate a animalului. Se intinde intre coasta a 5-a si a 12-a. Carnea din aceasta zona are un gust slab si o textura frageda si este ideala pentru a fi marinata. 

3. Spatele: Portiunea de pe ambele parti ale coloanei vertebrale, de la ultima coasta pina la picior. Muschiul din aceasta zona este sub forma de T si e foarte fraged si cu gust aproape dulce.

4. Picioarele: De la coapse pina la copite. Carnea este excelenta pentru kebab.

5. Pulpa din fata si pieptul: Pulpa din fata este cea mai slaba portiune a mielului si trebuie sa fie preparate prin metoda de gatire la foc mic. Pieptul contine adesea oase si se pregateste rulat si umplut, la o caldura care asigura umezirea carnii cu propriile sucuri

Timpi aproximativi de gatire:

2,5 cm grosime - in singe: 6-8 minute. Copt mediu: 10-12 minute

3,8 cm grosime- in singe: 10-12 minute. Copt mediu: 14-18 minute

5 cm grosime - in singe: 14-20 minute. Copt mediu: 20-25 minute

Pentru a pregati o friptura, prajiti la temperatura ridicata, apoi micsorati si gatiti prin metoda la foc mic.

Nivelul de coacere  / Temperatura:

In singe                54 - 57 C

Partial in singe   57 - 60 C

Copt partial          60 - 63 C

Copt mediu          65 - 68 C

Bine copt              68 - 71 C

Amintiti-va ca aceasta carne nu are prea multa grasime. Dupa ce o luati de pe foc infasurati-o intr-o folie de aluminiu timp de 10 minute!

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Comentarii (1)

Lau

Lau
18.04.2011, 10:29

interesant

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!