Celebrul Robert Rainford ne vorbeste despre carnea de miel

Postat de Bucataras in Tehnici pe 17 Apr 2011, 21:30

 Singura modalitate de a va da seama de virsta mielului taiat este sa comparati greutatea picioarelor. Picioarele mai grele de 4 kg clar provin de la animale mai batrine decit cele de 2,4 kg. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa evitati bucatile care provin de la animalele mai batrine, doar ca atunci este obligatoriu gatitul incet, la temperatura scazuta!

Mielul are 5 zone primare:

1. Ceafa: De la git pina la coasta a 4-a. In aceasta zona se afla carnea cea mai gustoasa pentru friptura, carnea fara os pentru stufat, carnea entru tocatura si cotletele. Metoda de gatire la foc mic merge cel mai bine.

2. Coaste: Zona coastelor se afla exacvt sub ceafa, in partea din spate a animalului. Se intinde intre coasta a 5-a si a 12-a. Carnea din aceasta zona are un gust slab si o textura frageda si este ideala pentru a fi marinata. 

3. Spatele: Portiunea de pe ambele parti ale coloanei vertebrale, de la ultima coasta pina la picior. Muschiul din aceasta zona este sub forma de T si e foarte fraged si cu gust aproape dulce.

4. Picioarele: De la coapse pina la copite. Carnea este excelenta pentru kebab.

5. Pulpa din fata si pieptul: Pulpa din fata este cea mai slaba portiune a mielului si trebuie sa fie preparate prin metoda de gatire la foc mic. Pieptul contine adesea oase si se pregateste rulat si umplut, la o caldura care asigura umezirea carnii cu propriile sucuri

Timpi aproximativi de gatire:

2,5 cm grosime - in singe: 6-8 minute. Copt mediu: 10-12 minute

3,8 cm grosime- in singe: 10-12 minute. Copt mediu: 14-18 minute

5 cm grosime - in singe: 14-20 minute. Copt mediu: 20-25 minute

Pentru a pregati o friptura, prajiti la temperatura ridicata, apoi micsorati si gatiti prin metoda la foc mic.

Nivelul de coacere  / Temperatura:

In singe                54 - 57 C

Partial in singe   57 - 60 C

Copt partial          60 - 63 C

Copt mediu          65 - 68 C

Bine copt              68 - 71 C

Amintiti-va ca aceasta carne nu are prea multa grasime. Dupa ce o luati de pe foc infasurati-o intr-o folie de aluminiu timp de 10 minute!

Comentarii (1)

Lau

Lau
18.04.2011, 10:29

interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19

Iahnie de fasole boabe la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

pe 02.08 la 23:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19

Iahnie de fasole boabe la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

pe 02.08 la 23:44