CONCURS: Retete de post - economice si gustoase

Postat de Bucataras in Concurs pe 17 Mar 2017 | 7528 vizualizari

Comentarii (55)

17.03.2017, 17:17

mai bucataras esti indragostit? vezi ca ai scris 17 martie- 9 martie....)

17.03.2017, 17:20

Il pun pe Vali sa gateasca de post...... ca poate are noroc si-n altceva decat dragoste.....)

Ina

Ina
17.03.2017, 17:36

Frumos

17.03.2017, 17:44

Indragostit sunt de-o viata intreaga

17.03.2017, 17:47

Mai stiu eu unul.....nu-i rau, nu-i rau......

17.03.2017, 17:55

super! Bafta bucatarasi

17.03.2017, 18:07

Succes tuturor! Ce premii dragalase!

17.03.2017, 18:16

Super! Succes!

17.03.2017, 18:16

Ce premii frumoase!

17.03.2017, 18:24

succes

17.03.2017, 18:45

Frumos

17.03.2017, 19:22

Frumoase premii! Mult succes participanților!

17.03.2017, 19:31

Tematic !Sa fie intr-un ceas bun!

17.03.2017, 20:00

Ce premii frumoase!

17.03.2017, 20:23

Frumos!

17.03.2017, 21:30

17.03.2017, 21:30

Super!

17.03.2017, 21:59

Super premiiii! Toate sunt interesante

17.03.2017, 22:00

18.03.2017, 06:26

18.03.2017, 07:19

18.03.2017, 07:45

18.03.2017, 13:07

Ce premii frumoase! Succes tuturor!

19.03.2017, 16:57

20.03.2017, 09:09

Ce premii frumoase! Succes tuturor!

20.03.2017, 12:23

super concurs!

24.03.2017, 14:41

26.03.2017, 16:56

ce premii super!

27.03.2017, 10:26

...am sa particip cu drag

27.03.2017, 10:28

Suuces tuturor...

28.03.2017, 08:51

Chiftelute de post Ingrediente
2 cartofi
200g de ciuperci
20g de orez
1 ceapa
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
50ml de ulei
15g de MAGGI Secretul Gustului Intensavor Legume
3 linguri de faina (daca este necesar) Mod de preparare Orezul se va fierbe separat, in putina apa sarata, 20 - 30 minute - pana cand orezul este foarte bine fiert si apa a scazut aproape complet.
Folositi orez romanesc care se leaga la fiert: deoarece reteta este fara oua, compozitia trebuie sa se lege exclusiv datorita amidonului din orez, cartofi si faina.
Se pun la fiert cartofii.
Ceapa se caleste in ulei.
Se adauga ciupercile taiate, 1/2 lingurita MAGGI Secretul Gustului Intensavor Legume si se lasa sa scada bine.
Se prepara un piure din cartofii pasati,la care se adauga ceapa si ciupercile calite, patrunjelul tocat, orezul fiert si, daca este necesar, 3 linguri de faina.
Daca doriti un amestec mai omogen, puteti folosi un mixer pentru a prepara compozitia de chiftele de post.

28.03.2017, 10:58

Rodica, iti multumim pentru reteta! Conform regulamentului, retetele trebuie sa apartina utilizatorului (deci, nu preluate de pe alte site-uri) si sa fie inscrise in contul acestuia de pe bucataras.ro, sa fie insotite de poze!
Iti multumim si te asteptam la concurs, respectand cele de mai sus!

08.04.2017, 19:28

Supa crema de legume : reteta inventata de mine.
Ceapa
Carfofi
Morcovi
Ardei
Ciuperci
Sare
Piper
Crutoane
Decor verdeață

08.04.2017, 19:36

Nu merge sa pun poza

08.04.2017, 19:45

Retete de post economice
Cus-cus cu legume
Ceapa
Morcov
Ardei
Calesc legumele porma adaug si cus-cus, se calesc toate.
Adaug apa si las sa fiarba, condimentez dupa gust.

09.04.2017, 00:31

Retete de post economice...Prajitura cu gem si nuca de post
350 g făină,
100 g zahăr,
1 linguriță sare,
10 g praf de copt,
200 g margarină,
1 borcan gem de prune,
100 g nucă măcinată.
Preparare
Într-un castron cernem făina cu praful de copt.

Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm până la omogenizare.

Margarina se taie cubulețe mici și se adaugă peste făină, frământăm până obținem un aluat sfărâmicios.

Două treimi din aluat se pune într-o tavă unsă cu margarină și se tasează bine.

Se unge aluatul cu gem și se presară nuca măcinată.

Se presara restul de aluat deasupra și se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30-40 minute.

Servim după ce se răcește.

09.04.2017, 00:37

Retete economice de post...Prajitura tavalita cu nu ca de cocos(de post).Ingrediente:
BLAT:
- 350 g zahar
- 8 linguri miere
- 250 ml apa
- 175 ml ulei
- 2 lingurite amoniac stins in otet
- 700 g faina
- 1 fiola esenta de vanilie
- un praf de sare

GLAZURA:
- 300 g zahar
- 300 g apa
- 5-6 linguri cacao
- 250 g margarina Unirea
- 1 fiola esenta de rom
- 300 g nuca de cocos

Preparare
Etapa 1:
BLAT:
Intr-un vas se amesteca bine toate ingredientele pentru blat. Se obtine un aluat moale precum o smantana mai groasa.
Etapa 2:
Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se introduce in cuptor la foc mediu pentru cca 35 de minute. Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava.
Etapa 3:
GLAZURA:
Se pun pe foc intr-o craticioara apa, zaharul, cacaua si margarina. Se lasa sa fiarba pana devine un sirop mai gros precum glazura.
Etapa 4:
Se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga esenta de rom.
Etapa 5:
Blatul se taie cubulete potrivite si se trece fiecare bucata prin glazura de cacao apoi se tavalesc prin nuca de cocos

09.04.2017, 11:55

Sos de ciuperci cu mamaliguta

Sos ciuperci
-1kg ciuperci proaspete, curatate de piele si fierte
-ceapa
-usturoi
-ulei
-faina
-sare
-piper
-boia
-apa

Mamaliga
-malai
-apa
-sare
-margarina

O mancare ieftina si satioasa de post

09.04.2017, 12:02

Gulas de post

-ceapa
-usturoi
-cartofi
-ardei rosu (bucati sau dat prin blender)
-ardei verde sau rosu iute ( dat prin blender)
-sos rosii
-boia
-piper
-sare
-apa
-faina (putina)
-foaie dafin

Foarte aromat chiar de nu are carne.

09.04.2017, 12:30

Mazare de post ( ciorba)

-mazare
-ceapa
-morcovi rasi
-ulei
-boia
-cartofi dulci ( cubulete)
-apa
-sare
-piper

09.04.2017, 17:02

@AnaMaria, Corina, Lore,va multumim pentru retete. Conform regulamentului concursului, retetele trebuie inscrise in contul personal pe bucataras.ro, folosind formularul de adaugare retete, si trebuie insotite de poze!
Va multumim si va asteptam sa le inscrieti in conformitate pentru a putea intra in cursa pentru premii!

11.04.2017, 18:27

Felicitari castigatorilor ! Bravos

11.04.2017, 19:22

Felicitari castigatorilor!

11.04.2017, 19:36

wow... multumesc Felicitari tuturot!

11.04.2017, 19:41

Felicitări câștigătorilor!

11.04.2017, 20:08

Felicitări câștigătorilor! Sa le folosiți cu spor!

11.04.2017, 20:14

Bravo! Sa le folositi cu drag si spor!

11.04.2017, 21:15

Felicitari!

11.04.2017, 22:03

felicitari

12.04.2017, 07:17

Felicitari!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola