Congelarea

Postat de susu in Cu de toate pe 23 Oct 2013, 17:40

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza



De congelat se poate congela aproape orice de la painea proaspata care stim sigur ca nu se va manca daca este prea multa pana la mancare gatita, fructe si legume.

E mare pacat sa aruncam mancarea cu atat mai mult painea asa ca pun intr-o punguta de sandwichuri cateva felii cat ne trebuie la o masa, o scot cu ceva vreme inainte si se pastreaza foarte bine, e la fel de proaspata ca cea nou cumparata.

Cu mancarea gatita nu prea sunt de acord dar decat s-o arunc mai bine pun cateva portii la congelator, conditia este ca tot ce puneti sa fie proaspat adica nu mancare gatita dupa 2-3 zile si nici paine deja trecuta. Verdeata tocata marunt pun cate o legatura pe care o folosesc o data la o mancare, pasta de corcoduse la fel cat sa scot o punguta, dovleac ras, vinete coapte, ardei copti fara cotoare ca sa incapa cat mai multe, daca aveti spatiu mazare, fasole, dovlecei si cam tot ceea ce nu prea gasiti iarna si este din gradina bunicii, fragede si aromate. Verdeata mai si usuc dar cea congelata e mult mai gustoasa.

Frunze de vita, stevie, loboda, varza murata ramasa de la butoi, foile stranse bine una intr-alta. Fructee sunt un pic mai pretentioase. Caisele si visinele se pun pe o tava sau hartie de copt in congelator cu ceva distanta intre ele si cand s-au congelat le punem in punguta atat cat ne trebuie la o prajitura.

Capsunile sunt cam fragede dar merg si ele daca vrem sa avem in plina iarna o mireasma asa placuta. Prajiturile deasemenea se pastreaza proaspete ca in prima zi. Daca dorim sa avem cate o portie doua cand avem musafiri si lenea e mare atunci asta e solutia.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 300 lei
1099.99 lei
799.99 lei

Bijou Espresso Machine

- 800 lei
1599.99 lei
799.99 lei

Comentarii (1)

Ina

Ina
23.10.2013, 20:40

Gazda mea din facultate congela painea si se mentinea foarte bine. Si eu congelez legume, fructe, verdeturi...

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]