Cum sa curatam calmarii(Loligo vulgaris )...

Postat de lilik in Tehnici pe 11 Noi 2012, 21:50

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Mi-a adus sotul acasa cativa calmari proaspeti si bineanteles ca sa ii pot pregati a fost nevoie sa-i curat,asa ca m-am gandit ca ar fi de folos un articol despre curatarea acestora.
Sa trecem la treaba:

1.Primul lucru care trebuie facut este sa ii prindem capul si sa il tragem,pentru a-l indeparta de corp.(fig.3 si fig.4)

2.Dupa ce am separat capul de corp,cu grija indepartam cartilajul din interiorul corpului(fig.5 si fig.6),apoi curatam eventualele reziduuri ramase inauntru si il spalam sub jet de apa.

3.Acum trecem la cap:cu un cutit ascutit separam tentaculele de ochi si maruntaie,taind imediat deasupra ochilor.(fig.7)Ochii si maruntaiele le vom arunca.

4.In centrul tentaculelor se afla"ciocul"(fig.8)pe care il vom indeparta(fig.9),apoi cu un cutit cu lama zimtata razuim tentaculele pentru a indeparta ventuzele.

5.Cand am terminat de curatat calmarul(fig.10) il spalam bine,apoi sub jet de apa indepartam pielea de pe corp.

Cand calmarul nostru este complet curat il putem pregatii dupa reteta preferata,il putem taia inele(fig.11) pentru a-l face pane sau il putem face umplut sau dupa placul fiecaruia.

Mult spor!!!

 

Comentarii (6)

02.12.2012, 13:04

21.12.2012, 16:26

f. folositor!!

14.02.2013, 22:53

Super .
Poate ne spune cineva cum curatam si scoicile proaspetee[ midiile }

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!