Cum sa reduci risipa de carne, prin vidare cu ajutorul aparatului Food Saver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 16 Oct 2015, 12:53

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Culinary Rainbow s-a alaturat campaniei de constientizare a risipei alimentare initiate de FoodSaver. Ea ne impartaseste noile experientele sale cu aparatul de vidat:

Cu toții congelăm carne și preparate din carne, iar de cele mai multe ori, deși nu congelăm cantități mari, constatăm că nu prea ne mai încape în lădița congelatorului. Alteori, poate prinde diferite gusturi, sau nu apucăm să o consumăm într-un termen rezonabil. 

Food Saver  mă ajută acum să depozitez carnea în condiții mult mai bune și să economisesc mai mult spațiu. Mai mult decât atât, acesta menține alimentele proaspete de pana la 5 ori mai mult timp.

Știm bine faptul că vidul reprezintă un spațiu care nu conține aer sau alte gaze, astfel dezvoltarea microorganismelor în aceste spații este foarte redusă. Ne putem bucura, așadar, de alimente proaspete și de mai bună calitate. Este un aparat cu un design modern și foarte practic, oferindu-ne posibilitatea să-l depozităm atât în poziție orizontală cât și verticală, economisind spațiu. 

Food Saver  vine în dotare cu pungi de diverse accesorii realizate din materiale care nu conțin BPA (Bisfenol A ), un compus sintetic suspectat de anomalii congenitale, pubertate precoce și anumite tipuri de cancer. Dispune și de o tăviță de picurare detașabilă, foarte utilă atunci când vidăm preparate umede. Pungile se pot reutiliza, fiind nevoie doar a fi spălate.

Eu am vidat de această dată carne de pui de țară. Am folosit pungi de pe rolă, pe care le-am tăiat după necesitate cu ajutorul cutter-ului inclus.

Am fixat unul din capetele pungii pe șina de sigilare, apoi am închis aparatul apăsând ambele capete ale acestuia până când banda verde a butoanelor laterale a devenit vizibilă.

Am apăsat butonul de sigilare separată și am urmărit ledul roșu. La etapa de sigilare separată vor fi aprinse două leduri: unul verde și unul roșu. În momentul în care cel din urmă a dispărut, putem deschide aparatul pentru a ridica și utiliza punga personalizată.

Am așezat carnea în pungă. Capătul superior al acesteia l-am introdus în tava de picurare pentru a proteja aparatul. Am închis din nou capacul aparatului cu grijă ca banda verde de pe butoanele laterale să devină vizibilă.

Am apăsat butonul central și am așteptat că punga să fie vidată. Ledul roșu se va aprinde în momentul în care procesul de vidare s-a finalizat, începând apoi automat cel de sigilare care se va încheia în momentul în care se va aprinde ledul verde.

Acum carnea este vidată și gata pentru a fi depozitată în lada congelatorului. 

După cum se vede în imagine, aparatul a aspirat pur și simplu apa ce a mai rămas pe carne după ce aceasta a fost spălată și pregătită pentru vidare. Aici tava de picurare și-a intrat în rol. Ulterior am scos-o, am spălat-o iar după ce s-a uscat am așezat-o înapoi, la loc.

Am depozitat carnea și am trecut la vidarea altor alimente. Sunt foarte încântată de acest aparat. Mă ajută să păstrez alimentele mereu proaspete, organizate și în siguranță.

Mai multe detalii, dar și alte accesorii găsiți pe site-ul Food Saver Romania.

O campanie Bucataraș.ro și FoodSaver.

 

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47