Cum se face mustarul de casa - romanii il foloseau in peste 40 de retete de medicamente

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 16 Aug 2016, 13:46

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

In primul rand, mustarul este o planta medicinala, cu efecte benefice in multe afectiuni. 

De exemplu, in trecut, romanii foloseau mustarul ca planta medicinala, in peste 40 de retete de medicamente, recomandate pentru epilepsie, depresie si dureri de ficat.

Printre proprietatile terapeutice ale mustarului se numara:

- scade colesterolul crescut
- stimuleaza buna functionare a circulatiei sangelui si creste tensiunea arteriala
- este un bun antiinflamator
- stimuleaza pofta de mancare
- lupta impotriva astmului, bronsitei, pneumoniilor,
- alina durerile reumatice sau pe cele ale nevralgiilor
- este recomandat si in tratarea gripelor

Insa, majoritatea tipurilor de mustar de pe piata contin prea putin mustar natural si prea multe chimicale nocive. 

Asadar, cea mai buna solutie pentru a beneficia de efectele miraculoase ale mustarului, dar si de gustul sau nemaipomenit, este sa va faceti singuri mustarul acasa. 

Iata reteta pentru mustardul de casa:

Se pun semintele de mustar intr-un castron cu apa. Se lasa la inmuiat timp de 2 ore.

Dupa ce s-a scurs acest timp, se scurge apa si, cu ajutorul unui blender,semintele se transforma intr-o pasta. Peste aceasta se adauga un pic de otet si putina apa.

Se indulceste cu putina miere. Se mai poate adauga hrean sau ghimbir, piper, ardei iute, usturoi etc.

Dupa inca 30 de minute se mai adauga inca putina apa, pentru a obtine consistenta dorita.

Tineti cont ca exista mai multe soiuri de mustar: negru (cunoscut si ca mustarul olandez, folosit ca pasta), mustarul maro (de la care se folosesc si boabele, in acelasi mod ca si la mustarul alb), mustarul alb. 

Pentru un gust mai bun, dupa obtinerea pastei de mustar se mai pot adauga si un amestec de boabe de mustar din toate soiurile, lasate la inmuiat. 

Sursa foto: food52.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (2)

16.08.2016, 13:59

De la aliment -medicament a ajuns sursa de boala.

17.08.2016, 12:21

Interesant.Merita incercat.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J