Cura cu spanac

Postat de SanatateAcasa in Dieta pe 10 Apr 2012, 19:43

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Cura cu spanac

Istorie

Stiau oare stramosii nostri ca spanacul este atat de bun pentru organism? O sa va mire raspunsul, dar stiau. In popor era cunoscut sub numele de”matura intestinului”, tocmai datorita proprietatilor sale de curatare a organismului. Ba mai mult, se stia si cum trebuie gatit. Acesta nu trebuie fiert, caci isi pierde din nutrienti, daca isi schimba culoarea, inseamna ca este toxic. Ca servit in salate, deci proaspat, sau la aburi este cel mai indicat.

Spanacul, capsula de sanatate

Lista nutrientilor pe care ii contine spanacul este lunga. Cu toate ca, multi am inclina balanta inspre carne, dar nu este asa, si legumele, si vegetalele au secretele lor. Iata ce contine spanacul: sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, fier, iod, clorofila, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B12, acid folic, aminoacizi, glucide, proteide, lipide, mucilagii.

Cat priveste intrebuintarile, acesta este recomandat pentru intarirea sistemului imunitar, deci inslenirea virusilor si bacteriilor, si tonic. Previne imbatranirea creierului, afectiunile legate de pierderea memoriei. Elimina toxinele, in special de la nivelul tubului digestiv. Aduce un aport de vitamine si minerale, ceea ce il recomanda ca si remineralizant natural pentru organism. Stimuleaza secretiile gastrice si pancreatice, ajuta digestia. Este recomandat copiilor care sufera de giarda, care au viermi intestinali, intrucat spanacul ajuta la eliminarea acestora.

In plus, este recomandat in: stari de convalescenta, astenie, anemie, depresie, in carente de vitamine, diabet, hipertensiune, pentru fluidizarea sangelui, in afectiuni renale, in afectiuni cardiace, guta, cistita, insuficienta renala, rahitism, obezitate si prostatita. Poate fi folosit extern, ca si tonic, detoxifiant si bun curatator al tenului.

Mod de folosire

Se poate folosi atat proaspat, in salate, dar si sub forma de suc. Sucul ajuta in bolile de digestie, in usurarea acesteia, este recomandat in depresii. In plus, salata de spanac este foarte buna in astenii, anemie, rahitism-deci boli care sunt cauzate de o destabilizare a balantei de nutrienti in organism.

In depresii, se recomanda cate un pahar cu suc, servit in fiecare dimineata. Tot sucul de spanac mai este utilizat in vindecarea gingivitei-sangerarea gingiilor, dar si in migrene.

sursa soto: http://www.sxc.hu/

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

ieri la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

ieri la 16:45

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 19.10 la 19:48