Cura cu struguri si must

Postat de Miha in Dieta pe 7 Oct 2011, 18:25

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Cura cu struguri si must

Supranumiti si "lapte vegetal" strugurii sunt bogati in zaharuri, hidrati de carbon, enzime, minerale si vitamine. 1 kg de struguri echivaleaza cu valoarea energetica data de 500 g carne de vita sau 5 oua, 1,2 kg de cartofi sau 3,5 kg de rosii.  Multe persoane obisnuiesc sa tina cura cu struguri pentru o perioada de 2-3 saptamani, pentru a curata organismul de toxine si pentru cresterea imunitatii.

Strugurii si mustul proaspat au o tripla actiune asupra organismului:

  • reconfortanta - datorita nivelului ridicat de zaharuri si lecitina
  • mineralizanta - strugurii contin magneziu, calciu, siliciu, fier, fosfor
  • vitaminizanta - strugurii si mustul contin enzime si vitamine, vitamina A, C si complexul B, vitamina K, PP si E

Strugurii si mustul pot fi folositi pentru vindecarea sau ameliorarea unor boli: anemie, obezitate, afectiuni pulmonare, renale, hepatice, hipertensiune sanguina, colesterol marit.

Cum se face cura cu struguri

Exista 2 variante:

  1. fara se elimine alte alimente din dieta zilnica. Se consuma pana la 1 kg de struguri pe zi, in mai multe portii, intre mese, la cel putin 2 ore dupa masa si cu 1 ora inainte de masa. Poate fi tinuta timp de 3 saptamani sau pe tot parcursul sezonului.
  2. se elimina alte alimente din dieta, care sunt inlocuite treptat cu struguri, de la o zi la alta.Se poate ajunge si pana la 3 kg de struguri pe zi, in mai multe portii. In functie de cum este tolerata, cura poate fi tinuta 2 sau 3 saptamani.

Sfaturi:

  • se aleg doar struguri bine copti si sanatosi
  • strugurii se spala foarte bine sub jet puternic de apa rece
  • cantitatea se creste treptat incepand de la 1 ciorchine
  • cand se atinge cantitatea maxima se ramane la acest nivel pana la 3 saptamani, in functie de cum este tolerata cura
  • revenirea la dieta normala se face treptat prin scaderea cantitatii de struguri
  • daca aveti probleme digestive se elimina semintele si pielita boabelor de strugure

Cura cu must

Numita si "baia de intinerire"

  • Mustul se stoarce numai din struguri proaspeti, sanatosi si bine spalati.
  • Cantitatea de must se imparte in 3 portii ce se beau cu 1-2 ore inainte de masa.
  • Se incepe de la 100 ml si se poate ajunge pana la 1 litru. Mustul trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • pentru a evita problemele digestive mustul se consuma doar daca este proaspat stors
  • diabeticii si persoanele alergice vor cere sfatul medicului inainte de a incepe cura cu must

Comentarii (5)

08.10.2011, 09:50

Mie, nu stiu de ce, nu-mi place mustul. Prefer sa mananc struguri. Multi!

Lau

Lau
08.10.2011, 21:20

imi place mustul

13.10.2011, 15:18

place mustul mult mult .........din pacate anul asta nu am apucat sa beau deloc

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola