Cura de struguri

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 9 Oct 2009, 16:24

Cura de struguri

Cum se aleg strugurii?

Strugurii trebuie să fie copţi, sănătoşi, de preferat de provenienţă autohtonă.

Cum se ţine cura?

Se începe cu cantităţi mici - în prima şi a doua zi 300, respectiv 500 de grame de struguri. În zilele următoare, cantitatea se măreşte treptat până se ajunge la cea necesară curei, 1 sau 3 kg, conform variantei alese. După ce s-a ajuns la această cantitate, consumul rămâne la nivelul respectiv timp de 1-3 săptămâni. Cu câteva zile înainte de terminarea curei se revine treptat la regimul normal de alimentaţie.
Este indicat să nu se înceapă cu cantităţi prea mari sau prea mici deoarece în primul caz se pot produce deranjamente pe traiectul tubului digestiv, iar în cel de-al doilea este necesar un timp prea îndelungat pentru adaptarea organismului.
DE REŢINUT! Porţia de struguri trebuie servită cu două ore înainte de masă, pe stomacul gol. Persoanele care au tendinţa de a se deranja des la stomac trebuie să consume strugurii fără sâmburi.

 

STRUGURII TRATEAZĂ: bolile de rinichi (nefrita acută, nefrita cronică, litiaza renală) • bolile cardiovasculare • bolile de ficat • tulburările de nutriţie • guta • unele alergii • afecţiunile căilor respiratorii • anemia

Efecte terapeutice • efect diuretic • efect stimulator asupra mişcărilor intestinului (combat constipaţia) • efect antidiareic (strugurii negri, consumaţi fără sâmburi) • stimulează forţa de contracţie a muşchilor inimii • reduc tensiunea arterială • reduc nivelul colesterolului • reduc aciditatea stomacală

Un kg de struguri proaspeţi furnizează 700-1.000 calorii, ceea ce echivalează cu valoarea energetică a 500-700 g carne de vită, 3-5 ouă, 1 kg de salam, 1,2 kg de cartofi, 3,5 kg de roşii.

sursa: www.revistafelicia.ro

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!