Curcuma

Postat de Miha in Condimente pe 27 Oct 2009, 17:59

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Curcuma

Curcuma este inrudita cu ghimbirul si cu galangalul. Se foloseste radacina, proaspata sau uscata, intreaga sau macinata. Dupa ce se recolteaza se fierbe si se pune la uscat, dupa care se indeparteaza un strat de la exterior. Radacinile de curcuma arata ca niste ramuri mici. Acestea se macina pentru a obtine praful de curry.

Este folosita si la vopsit, fiind o vopsea naturala pentru ouale de Paste.

Are si multe intrebuintari medicale. Ajuta la eliminarea lichidului din vezica urinara, stimuleaza secretia bilei (datorita uleiurilor esentiale ce le contine) , in afectiuni ale stomacului si intestinelor.

Este cel mai important ingredient in prepararea prafului de curry, folosit in mancarurile indiene.

Este folosit in asezonarea mancarurilor de orez si paste, supelor, sosurilor si maionezei. Se potriveste cu pestele si fructele de mare, dar si cu carnea de pui.

Pentru ca isi pierde repede aroma e indicat sa cumparati cantitati mici, ce se pastreaza intr-un recipient etans. Daca veti cumpara curcuma proaspata pastrati-o la frigider pana la cateva saptamani.

Poate inlocui cu succes sofranul.

Retete recomandate:

Plov

Varza cu mere, pui oriental si sos de scortisoara

Pasta de ficat

Pui la cuptor

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola