Fructul dragonului

Postat de robert_b in Fructe pe 19 Iul 2014, 10:26

Fructul dragonului

Pitaya are fructul de culoare rosie inchisa, dar sunt si varietati de culoare roz sau galben. Pielea fructului este acoperita de solzi si de o crusta subtire iar miezul fructului are o culoare alba sau rosie, si un gust dulce.

Fructele dragon originare din America de Sud, au fost aduse si cultivate in Vietnam pentru a fi servite la mesele familiilor regale foarte bogate. Azi se cultiva in Tailanda, Israel, Sri Lanka, Malaezia, Texas, Mexic, Argentina si Peru. De fapt se cultiva in regiunile tropicale din intreaga lume. Foarte multe ferme de pitaya sunt ecologice.


Plantele ajung pana la dimensiuni de 6 metri in inaltime. Infloresc doar in regiuni calde si unde ploua frecvent. Daca nu ploua au nevoie de irigatie. Daca vremea se raceste plantele mor. Florile de pitaya infloresc, intr-o singura noapte. Atunci are loc polenizarea pentru a permite formarea fructelor. In momentul infloritul se umple atmosfera cu un parfum foarte placut.

Fructele dragon se taie in doua jumatati si se scoate miezul afara. Gustul este foarte racoritoar si dulce. Fructele Dragon sunt foarte bune refrigerate si pot servi ca ingrediente pentru sucuri, salate si gemuri. Daca sunt stoarse si se adauga alcool se obtine o bautura deliciosa.

Comentarii (1)

19.07.2014, 11:09

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola