Gust si mireasma de Sarbatori

Postat de Rocsi in Condimente pe 14 Dec 2010, 12:35

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Condimetele sunt folosite de mii de ani pentru a da aroma mancarurilor,dar si pentru proprietatile lor curative.Iata in ce mancaruri le poti adauga de Craciun ,pentru un plus de savoare.

CIMBRU

Este folosit la branzeturi,prepararea pestelui ,pui,vita ,cartofi.

La noi se foloseste indeosebi pentru aromarea sarmalelor.

Francezii au o vorba:daca nu stii ce condiment se potriveste unui preparat,alege cimbrul si nu vei gresi.Pentru ca aroma lui nu rezista la fierbere sau la prajire,se adauga in mancare la sfarsit.

 

NUCSOARA

Coaja de nucsoara este foarte aromata ,rasinoasa,cu un gust un pic dulce si iute.

Pentru ca isi pierde repede aroma,foloseste-o imediat dupa ce ai macinat-o.

Nucsoara se pastreaza in cutii,ferita de lumina.

Este folosita la prepararea sosului bechamel,dar si la preparatele din carne ,la supe sau la prajituri.

 

ANASON

Acest condiment are gust dulce,aromat  si usor picant.

Semintele isi pierd rapid aroma,asa ca trebuie macinate inainte de a le folosi.

Anasonul este folosit pentru asezonarea dulciurilor de Craciun si a painii.Se mai poate folosi in amestecurile de condimente pentru carnati.

 

IENIBAHAR

Ienibaharul se gaseste intreg sau pisat.

Aroma este puternica ,o combinatie intre nucsoara ,cuisoare,ghimbir si scortisoara,iar gustul este intens si dulceag.

Se foloseste la prepararea carnatilor,a sosurilor marinate ori a tocanitelor si la parfumarea legumelor murate.

 

CUISOARE

Cuisoarele merg de minune in sosurile picante si drept condiment la muraturi sau la vin fiert,dar si in produsele dulci:biscuiti,tarte,placinte sau budinca,carora le da un gust usor picant ,iute.

Iarna sunt frecvent asociate cu merele ,fie coapte ,fie in deserturi cu aluat.

 

SCORTISOARA

Sub forma de pulbere sau betisoare,se foloseste indeosebi la prepararea dulciurilor,dar si la carnea de miel,la orez,la tocanite sau ca ingredient in prepararea vinului fiert.

Scortisoara se adauga cu putin timp inainte de a fi servita,deoarece prin fierbere devine amara.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (20)

15.04.2011, 18:08

17.04.2011, 14:17

elena,cris

24.01.2012, 11:17

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!