Iluzii

Postat de portiadelumina in Bucataras hai hui pe 29 Noi 2013 | 2231 vizualizari

Comentarii (44)

29.11.2013, 08:35

Buna dimineata, Padre!
Nu-mi e rusine sa recunosc, ca m-am hranit mult timp cu astfel de iluzii enumerate aici de tine, chiar daca ma caracterizeaza scepticismul in general
Dar de la un timp, poate odata cu inaintarea in varsta, nu prea mai cred in vorbe, vorbele se spun cu prea mare usurinta, dar faptele....intarzie de multe ori sa apara.

29.11.2013, 08:49

neata

29.11.2013, 08:49

Meri, fiecare din noi (oamenii), ne-am hrănit la un moment dat cu iluzii, cu vise deşarte, cu fantasme gen fata morgana, crezând (din neştiinţă ori credulitate) că acelea-s adevăratele valori care dau sens vieţii. Numai că vezi, cum bine ai spus, trecerea timpului aduce cu sine o altă percepţie asupra lucrurilor, iar iluziile ce păreau odinioară indestructibile, rămân acum doar un abur ce se duce bătut de vânt spre alte zări.

29.11.2013, 08:50

Despre fapte vorbim altă dată, căci sunt prea puţine. Neaţa bună, Meri!

29.11.2013, 08:52

Bună dimineaţa, Gabriela!

29.11.2013, 09:50

O, da. Imi doresc sa fi ajuns in momentul in care am inteles sa "citesc" aceste iluzii, chiar daca in fiecare zi apar altele noi. Nu-mi place sa ma simt pacalita, de aceea sunt vigilenta si ma gandesc de doua ori la mesajul care se doreste a fi transmis.
Sper ca n-am vorbit chineza, astazi sunt foarte obosita
o zi buna

29.11.2013, 09:51

Buna dimineata Padre
Interesanta si cotidiana tema adusa in discutie.
Daca la shoppingareala nu ma las indusa in eroare,oricum sunt profund dezamagita de tot ceea ce se vinde si de nerusinarea negustorilor pusi pe capatuiala,ca un om al cifrelor ce sunt,cand vine vorba de oameni,mereu am trait cu iluzia ca daca-i acorzi omului increderea ta,va face la fel,daca dezinteresat faci un gest in sprijinul lui,vei avea parte cel putin de respectul lui,de o vorba buna.
Dar cred ca aceste aspecte sunt perimate demult,iar eu voi ramane cu iluziile si un suflet ciobit la fiecare dezamagire.
Zi senina la tine Padre

29.11.2013, 09:57

Mai auzi uneori pe cineva spunand cuiva asa ca intr-o amenintare: " Nu-ti face iluzii ca o sa.... "....adica sa nu ai asteptari, sperante...cu alte cuvinte i se taie omului din start creanga de sub picioare...de cand ma stiu mi-au placut sperantele...si-am crezut in ele si-n puterea binelui...si zic ca bine am facut...zi minunata Padre...si tare frumoase si intelepte randuri...fiecare ia pentru sufletul lui ce are nevoie, multumesc

29.11.2013, 09:58

Mihaela, nu ai vorbit chineză, deşi, cumva, eu parcă mai repede percep mesajele grele decât pe cele simple. Vezi, asta tot din precauţia de a nu fi păcălit de iluzii.
Nu suntem perfecţi, iar iluziile îşi fac loc în nelucrarea minţii deseori, se strecoară până în suflet oferind perspective false, călăuzind spre drumuri înfundate.
Sesigur, cum spuneam mai sus, în comentarii, cu trcerea timpului, de cele mai multe ori, ne dăm seama că nu toate lucrurile sunt aşa cum am crezut, pentru care motiv devenim din ce în ce mai precauţi.
Zi bună să ai!

29.11.2013, 10:06

Dia, iluziile materiale sunt nesemnificative faţă de cele sufleteşti. Efemerul lucrurilor pe care le cumpărăm, chit că-s de cea mai bună calitate, este probat de mii de ori. Sunt convins că toţi cei ce citesc rândurile astea, au cumpărat la un moment dat un lucru la care au ţinut enorm, unul pe care credeau că nu-l vor arunca niciodată. Sunt convins că până la urmă, stricându-se, a fost aruncat ca şi celelalte.
Problema mare o reprezintă iluziile minţii şi mai rău, ale sufletului. Ziceai bine în comentariu de sufletul ciobit, chiar dacă sună trist. Numai că eu, care am recunoscut deseori că-s un optimis incurabil, continui să cred (poate înşelat de iluzii) că orice lucrarea a sufletului făcută pentru cei din jur, chiar de este nerăsplătită ori şi mai rău, rănită, nu e făcută în zadar. Zic asta gândind şi simţind că sufletul e veşnic, şi undeva, nevăzut încă, îşi va primi răsplata şi mângâierea meritată.
Zi bună să fie şi la casa ta!

29.11.2013, 10:13

Ruxy, la partea cu speranţele ne asemănăm, eu sunt un visător, un om care cu ochii deschişi încearcă să vadă lucrurile pe care şi le-ar dori să le trăiască (dar nu doar pentru sine, ci şi pentru ceilalţi).
Desigur, undeva între iluzii deşarte şi visare există o diferenţă, dar asta nu se face decât la întâlnirea sufletului cu mintea, tainic, în fiecare om.
Îţi mulţumesc pentru gândul bun şi-ţi doresc o zi minunată alături de cei dragi ai tăi!

29.11.2013, 10:27

Neata, Padre! Cred ca e in firea noastra sa ne facem iluzii, si asa este, de multe ori confundam iluzia cu speranta. Rau este ca, om cu buna credinta cum te stii, mai primesti din cand in cand cate o palma care te trezeste pana la urma la "realitate". Sau o fi bine? ...Face parte din procesul de maturizare. Oricum, eu cred ca dupa o dezamagire trebuie sa ti se intample si ceva bun in viata, ca asa e ea facuta si din bune si din rele. O zi buna sa ai!

29.11.2013, 10:46

Buna dimineata , Parinte !!!
Interesant si adevarat articolul de azi .
Vanzatorii de iluzii stiu ca ...apa , aerul si fraierul nu se termina niciodata doar se schimba ...

29.11.2013, 10:58

Irina, că ne facem iluzii, e o realitate, că nu ne revenim din ele, e o dezamăgire, iar că din cauza lor primim şi palme uneori, deja e dureros. În fine, ca oameni, urmaşi ai Evei şi ai lui Adam, nu ne dezicem de încercarea fructelor oprite, crezând (tot o iluzie) că poate aşa are să ne fie mai bine.
Partea bună este că de fiecare dată găsim de la Cel de sus mâna întinsă, cea care ne ceartă cu bândeţe şi ne binecuvintează cu încă o şansă, şi încă una, cât suntem vii.
O zi minunată să fie la voi!

29.11.2013, 11:01

Delia , parese că apa e cam pe ducă, de ce acurată vorbesc. De altfel nici aerul nu mai e ce-a fost odată.
Zi bună să fie şi la casa ta!

29.11.2013, 11:12

bine zis . O zi frumoasa sa aveti!

29.11.2013, 11:16

Mulţumesc frumos, Timi! Zi bună să fie şi la voi!

03.12.2013, 00:18

Mai rau este ca nici macar nu mai exista idealuri O sa devina chiar un cuvant necunoscut

06.12.2013, 19:54

Minunat articol .. "Dacă vrei să păcăleşti un câine pentru al prinde, cu diferite momeli şi reuşeşti odată, cu singuranţă a doua oară nu vei mai reuşi, pentru că învaţă repede. În tot acest timp omul se lasă păcălit de vânzătorii de iluzii de fiecare dată, de multe ori în acelaşi mod"

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]