Inedit: 5 fructe exotice ciudate şi cum să le foloseşti

Postat de Bya Ralu in Fructe pe 5 Aug 2012, 21:40

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza
Inedit: 5 fructe exotice ciudate şi cum să le foloseşti

Fructul dragon

Cunoscut şi sub numele de pitaya, fructul dragon este produsul câtorva specii de cactus. Ca textură seamănă cu frcutul de kiwi şi se consumă crud.Nu trebuie asociat cu alimente cu gust puternic, ci mai degrabă este potrivit pentru a "curăţa cerul gurii" de aromele felului precedent (ca şi ghimbirul murat folosit lângă sushi).

Kiwano

Pepenele cu ţepi, cum mai este numit acest fruct ciudat, venit, parcă de pe altă planetă este înrudit şi cu castravetele. De obicei este folosit mai degrabă cu scop decorativ, decât pentru gustul său deosebit. Mai nou, fructul a început să fie cultivat şi în România şi se pare că are tot felul de aplicaţii medicale.  

Rambutan
Unul dintre cele mai ciudate fructe din listă, rambutanul înseamnă în limbile indonezană, malaieziană şi filipineză "păros". Interiorul se asemănă mult cu fructul lychee, alb sau translucid şi gelatinos. Este bun în salate de fructe sau pentru îngheţate exotice.
Mangustan Unul dintre cele mai gustoase fructe din listă, mangustanul are o perioadă foarte scurtă de culegere, de aceea ar trebui să profitaţi de sezon dacă vizitaţi Thailanda între lunile mai şi septembrie.
Mâna lui Buddha

Cunoscut şi ca "lămâia cu degete", acest fruct cudat este înrudit cu citricele. Partea albă şi groasă este foarte bună confiată, dar şi sub formă de lichior. Ca şi alte citrice, Mâna lui Buddha este mai degrabă acru şi preţuit, în general, pentru uleiurile esenţiale pe care le conţine.


Comentarii (8)

10.08.2012, 00:38

10.08.2012, 10:24

13.08.2012, 17:58

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]