Interviurile Bucataras: amalia01 (Amalia Sasarman)

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 25 Iul 2018, 10:28

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Am bucuria sa v-o prezint astazi pe draga noastra bucatarasa ardeleanca, din Cluj-Napoca, Amalia, de a carei prezenta si retete pe site ne bucuram de aproape 6 ani :).

Ne-a impartasit aproape 300 de retete facute cu pasiune si multe zambete, asa ca am spus ca este momentul sa o cunoastem mai bine si sa o apreciem si mai mult pentru omul care se afla in spatele retetelor si a pasiunii puse in ele.

Antreul

1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 18 de ani?

Acum 18 ani... Stiti cantecul acela cu "Noi in anii 2000,/ Cand nu vom mai fi copii..."? Ei bine, acum 18 ani, am hotarat ca este mometul sa schimb ceva in viata mea. Si m-am inscris la colegiu si apoi la facultate, cu o mica pauza intre. Le-am absolvit cu brio pe amandoua, ba mai mult, micuta noastra s-a nascut... studenta, la fix ca sa nu ratez nici sesiunea de vara si nici examenul de licenta.
Am invatat sa gatesc altfel pe masura ce micuta crestea, mai ales ca era o mica-mare mofturoasa.
Am descoperit "bucatarasul", mi-am facut propriul meu blog, fotografiez tot ce imi atrage atentia, lucrez ca si fiziokinetoterapeut si ma bucur de fiecare zi petrecuta alaturi de familie.

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Cred ca empatia. Si sinceritatea. Corectitudinea. ( M-am laudat destul...)

3. Principalul tau defect?

Timiditatea. Clar!

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

Sa public o carte.

5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro?

A fost ceva de genul "pofta vine mancand". Am intrat cautand o reteta pentru copii si idei de aranjat mancarea in farfurie astfel incat sa ii starnesc pofta. Apoi, incet-incet, ori de cate ori vroiam sa gatesc altceva decat ceea ce am invatat de la mama si bunicile mele, intram direct pe "bucataras". Cand ma uit acum la prima reteta postata pe site imi vine sa ma ascund. Dar nu pot trai fara sa intru zilnic si sa trag cu ochiul la ce se mai posteaza.

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

Depinde. Sunt zile in care gatesc pentru urmatoarele 2-3 , apoi am timp si pentru blog.

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Gatind. Mi-am dat seama ca imi place sa amestec cele doua influente cu care am crescut, tata fiind oltean ( Goicea, Dolj)  si mama ardeleanca (Cluj). Iar daca mai adaug si sfaturile mamei-soacre din zona Bistritei rezulta niste preparate pe care cei dragi le savureaza cu placere. Sunt un talent recunoscut chiar si de prieteni , care atunci cand vin sunt curiosi ce vor manca.

FELUL PRINCIPAL

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie si de ce?

Supa de pui cu galuste. Si am sa va spun o mica poveste ca sa intelegeti de ce.
Mama era internata pentru o interventie chirurgicala, iar noi, cei 3 pitici, ramasesem cu tata-maestru bucatar, care ne rasfata cu cartofi "chibrit"si ochiuri! Insa... Cu o zi inainte de a reveni mama acasa, impreuna cu sora mea mai mare (eu aveam 9 ani, ea - 12) am mers la o vecina sa ne spuna cum se face supa de pui cu galuste... auzisem noi ca e buna pentru bolnavi... Am notat constiincios reteta si ne-am instalat in bucatarie. Totul a mers struna pana la galuste. Fiindca ni se parea cam moale compozitia am mai adaugat gris... si am mai adaugat... iar cand le-am pus la fiert-degeaba!... tot "gloante"au ramas! Biata mama, numai ea stie cum le-a mancat! Dar tot ea a fost cea care ne-a laudat, spunandu-ne ca a fost cea mai buna supa din lume, deoarece are acel ingredient-minune: DRAGOSTEA.

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

Cremes. Facut de mine :)

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

Sunt fan mancare chinezeasca. Iar cea mai buna o pregateste cumnata mea.

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

Tort-sandwich. Nu stii niciodata ce ascunde...

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Sa pun un praf de sare chiar si in desert, fiindca ii da o savoare aparte.

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

Am pregatit o salata de pui cu ciuperci si maioneza si chiar la final... am taiat-o. M-a podidit plansul de nu stia sotul meu ce am patit. Dar am dres-o pana la urma.

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

Gandaci, paianjeni si alte ganganii. Never-ever!!!!!!!!!!!!!!!

DESERTUL

1. Ce ti se pare sexy?

Sotul meu gatind.

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

O sa il vedeti in poza: tandru, puternic si indragostit ( de mine, de cine credeati?).

3. La ce visezi?

Sa fac un tur al Europei fara sa imi pese cat costa!

4. Ce pasiuni ai?

Scriu, fotografiez, citesc, gatesc si ma joc cu fetita noastra.

5. Ce urasti cel mai mult?

Minciuna si invidia.

6. Cum te relaxezi?

Daca m-ati fi intrebat acum 10 ani raspundeam ca citind. Acum ma relaxez gatind.

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?

Verde. Pop. Lalelele.

 

NOTA DE PLATA

Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:

"Bucataras" a devenit un stil de viata. Ma trezesc raspunzand la o intrebare , asta asa, in loc de cafea. Uneori e cam amara, dar de cele mai multe ori stiu raspunsul corect. Dau apoi o raita sa vad cine s-a trezit sau inca nu a adormit, ce retete faine s-au mai postat ori cine e in pana de idei, asa ca mine. Ce mai! Sunteti drogul meu de fiecare zi, dar unul pozitiv.

 

 

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (12)

25.07.2018, 21:53

Ma bucur sa te cunosc
Si cum Cluji nu-i asa departe,poate ni s-or intalni drumurile vreodata .
Mult succes in tot ceea ce faci

31.07.2018, 20:28

14.08.2018, 19:20

frumos interviu si ce cuplu frumos faceti, sa fiti fericiti

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cea mai neagra negresa

de GeorgiG 5

ieri la 23:23

Lasagna de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:53

Snitel de porc cu pesmet panko

de -Miti- 7

ieri la 10:36

Aperitiv budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

pe 15.08 la 22:01