Interviurile Bucataras: Mutulica (Costel al Inei)

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 23 Feb 2012, 21:30

Articol pe placul a 39 bucatarasi
comenteaza

Atatea intrebari nu mi s-au pus nici macar la testele psihologice ! Dupa ce am terminat de citit "rechizitoriul ", cand am vrut sa raspund , mi-am dat seama ca am uitat prima intrebare .

 

Antreul 1. Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

 

Este o intrebare care ar trebui pusa la toata asa zisa clasa politica, dar si populatiei inca vorbitoare de limba romana . Vreau ca macar domnului Iliescu sa i se puna aceasta intrebare si pentru ca se stie cum raspunde la intrebarile incomode, consider ca merita sa i se ofere un spatiu intim si controlat , atat de necesar pentru o opera memorialistica "sine ira et studio". Am avea toti de invatat de la unul din putinii politicieni pe care i-a avut Romania postdecembrista. Ce pacat ca nici usturoi n-a mancat si nici gura nu-i miroase (mi-am propus sa raman in spatiul strict al bucatariei ) . Am raspuns la intrebarea asta , fara sa vreau , prin ”scrierile” mele . Tot ceea ce am scris reflecta viata mea din ultimii douazeci de ani . Nu mai am nimic interesant de declarat .

 

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Calitatea pe care prietenii mi-o apreciaza cel mai mult este absenta, desi toti ma critica pentru aceasta calitate. Rareori dau curs invitatiilor si foarte rar organizez eu o petrecere. Faptul ca, uneori, dau aviz favorabil unei cereri de vizita , nu inseamna ca aceasta se si materializeaza .

 

 

3. Principalul tau defect? 
Nu am doar un singur defect principal. Foarte multe sunt principale, iar unele mai pricipale decat altele. Redau din memorie: sunt un om care nu face compromisuri majore, nu imi negociez principiile indiferent de pierderile materiale sau umane . Sunt atat de sincer incat uneori nici eu nu ma suport . Nu renunt niciodata indiferent de situatie , chiar daca stiu ca nu pot castiga , eu mor cu adversarul de gat . Si ma opresc aici pentru ca lista este aproape interminabila si nici nu este negociabila. Cine ma iubeste merita sa fie pedepsit .

 

 

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

 

Visele personale le divulg intre patru ochi , dar in oglinda. Am un singur vis care nu se refera la mine sau la familia mea si i l-am spus doar unui om care cred ca imi este ” suflet pereche”, doar ca este mai destept sau a primit o educatie care l-a determinat sa faca o alegere personala la o varsta care ii permite sa realizeze integrarea intr-o societate normala. In scoala generala si in liceu corectam toate hartile incluzand in granitele Romaniei toate teritoriile locuite de romani , inclusiv pe acelea unde romanii , desi sunt majoritari, si-au pierdut identitatea nationala si doar un observator atent isi mai da seama cu cine are de-a face . Am renuntat la acest prost obicei dupa ce era sa-mi pierd urechile si cred si acum ca le am putin cam mari datorita faptului ca profesorii incercau sa-mi bage mintile in cap tragandu-ma de ce foloseam eu mai putin. Nu mai cred intr-o Romanie ”deasupra tuturor” dar , dupa cum am spus , eu nu renunt niciodata .

 

5. Cum te-ai indragostit de Ina?

 

Nu pot sa spun exact cand s-a intamplat lucrul aceasta , pentru ca a fost un fenomen care a actionat impotriva propriei vointe si s-a infiltrat insidios in celulele mele, fara ca eu sa fiu capabil sa constientizez procesul .

 

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

 

Pe net, pentru ca in bucatarie am embargo. Eu nu am dreptul sa intru decat dupa ce ma striga. Incalc acest embargo in ciuda protestelor mai mult decat vehemente si mi-ar placea sa bucataresc alaturi de Florina dar nu am acordul sefei decat pentru munci necalificate. Nu sunt indemanatic dar repet, nu renunt niciodata.

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

Talentul meu a ramas nedescoperit si nu cred ca, pe timpul actualului ciclu de viata pe pamant , voi reusi sa descopar vreun talent in acest domeniu . Am certitudinea ca nu mor de foame , chiar daca sunt singur acasa . Stiu , cu siguranta, sa apreciez o mancare buna si efortul depus pentru ca aceasta sa ajunga pe masa mea.

FELUL PRINCIPAL

 

1. Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

 

 Am fost un copil anemic, bolnavicios si mofturos , asa ca va pot povesti doar cum am lesinat la scoala , in clasa 2 - a pentru ca am uitat sa mananc. Eu am crescut cu cheia de gat , mancarea ma astepta pe aragaz , trebuia doar s-o incalzesc , dar absorbit de o carte captivanta am uitat sa mananc si am plecat val-vartej la scoala, pentru a nu intarzia. Placerea de a face miscare mi-a modelat corpul si a facut sa fiu perceput ca un tip puternic , dar nu am primit aceasta calitate de la inceput . Actualul fizic l-am castigat datorita faptului ca , de cand m-am insurat , sunt arondat la doua bucatarese foarte bune si care se simt jignite daca nu mananc...si cum pofta vine mancand ...

 

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

 

 Sunt un gurmand imaginativ, nu ma satur sa admir femeile si vad intotdeauna ce au ele mai frumos . Totul la modul ideatic, asa cum sunt gospodine care se satura de miros sau se multumesc doar sa-si admire opera, fara sa guste . Scuze , sufar de ADHD … mie imi plac mult rosiile si le consum in toate felurile posibile, dar cu preponderenta sub forma de salate , sucuri sau supe .

 

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?
De multe ori nu tin minte ce am mancat cu o zi inainte , asa ca … Pot sa spun ca am admirat felul in care era prezentata mancarea la Capsa , la inceputul anilor nouazeci si imi place sa ma delectez , mai ales vizual , in restaurantele chinezesti si unguresti . Mi-a facut o buna impresie si bucataria turceasca . Imi pare rau , nu pot sa fac un clasament cu preparatele care m-au dat pe spate . Virginitatea culinara mi-am pierdut-o cu placere de nenumarate ori , dar ca un gurmand nestatornic ce am fost , am uitat numele preparatelor .

 

 

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

 

Cred ca inca mai pot sa dau pe cineva pe spate, dar ramane , saraca, nemancata !

 

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

 

Sa nu te duci la restaurantul unde vrei sa mananci dupa ce ai consumat in exces bauturi alcoolice . Risti sa ramai si fara bani si nemancat si , daca esti mai sensibil, te trezesti cu reputatia si hainele patate .

 

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

 

Obisnuiam sa imi prepar singur mancaruri simple inca din copilarie si , cand am facut prima oara clatite , pe una din ele am lipit-o de tavan , ca apoi sa ma trezesc cu ea pe fata .

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

 Eu am un stomac atat de simtitor incat nu ma deranjeaza sa inghit de doua ori si sa ma duc cu viteza luminii la W.C. , daca este sa primesc un sac de bani .

DESERTUL

 

1. Ce ti se pare sexy? Poti sa apreciezi sexualitatea femeii in multe feluri si limita este data numai de propria persoana . Mi se par multe lucruri sexi la o femeie , de la felul cum merge , cum vorbeste, mimica , stangaciile, felul in care se imbraca , pana la modul de a gandi , stralucirea mintii si arta sa de a conversa . Acum pot sa fac o marturisire : sunt un voyeur cibernetic si , de cand trag cu ochiul , am observat ca femeile manuiesc cuvintele mai bine decat barbatii si am devenit un saphosexual . Urmaresc cu atentie toate starile sufletesti ale necunoscutei care mi-a atras atentia , ii fac chiar si tiparul mental si cand cred eu ca am invatat tot ce se putea de la acea persoana “o parasesc ” fara sa intru vreodata in contact cu ea . Vedeti ce pervers sunt ? Femeile sunt cel mai sensibil barometru al societatii . Si va mai pot marturisi parerea ca societatea romaneasca nu este doar in criza existentiala . Niciodata femeile nu au fost mai singure si mai debusolate ca acum . Criza morala a trecut dincolo de criza economica afectand echilibrul sufletesc . Tiparele mentale croite de o scoala bazata pe criterii nenaturale, ba chiar impotriva naturii , nu le mai ofera solutii la problemele cu care se confrunta si nu au intuitia de a intelege ca acest nod gordian al existentei lor nu se dezleaga ci se taie . In absenta gestului eliberator , raman prizoniere in labirintul depresiilor de tot felul .

 

 

 

2. Cum arata femeia ideala, in viziunea ta?

 

 

Mie mi se pare ca pricipalul obstacol in calea fericirii barbatilor este tocmai aceasta ” femeie ideala “, modelata de Hollywood , o siliconata cu care nu seamana fetele din lumea reala , deci acestea , care de multe ori sunt mult mai frumoase decat vedetele de celuloid , nu primesc nicio atentie . Baietii alerga dupa tot felul de himere , precum magarul dupa un morcov si sfarsesc in fata televizorului, cu o sticla de bere in mana , incapabili sa recunoasca fericirea nici cand o au sub nas . Importante mi se par empatia si comuniunea de idei . Intr-adevar , la putini le este dat sa-si intalneasca sufletul pereche si ma feresc sa raspund de ce .

3. La ce visezi?

 Iar vreti sa va vorbesc despre vise ? Acum ma gandesc unde o sa imi petrec concediul, este modalitatea mea de a evada din mizerul cotidian .

 

4. Ce pasiuni ai?

Nu mai am timp decat sa citesc . Am avut fel de fel de hobbyuri si pasiuni pe care le-am abandonat in goana dupa un salariu . In socialism ne tineau in frau amenintandu-ne ca nu ne dau casa , butelie, sau un serviciu mai bun ... acum ne fac sa visam la lucruri pe care nu ni le permitem de fapt , sau nu ne sunt necesare si renuntam la libertate pentru a plati toate acele bunuri materiale , in numele prosperitatii care de fapt ne impiedica sa ne bucuram de viata. Ma enerveaza cate un sclav darnic cu sfaturile proaste gen : uite ala ,aia , au rate la banca pentru casa , masina si mai stiu eu ce si traiesc bine –mersi . Un miliardar spunea ca nu este treaba consumatorilor sa se gandeasca daca un lucru pe care il cumpara le este necesar sau nu . Daca nu le este necesar au grija reclamele sa ii faca sa nu poata trai fara acele lucruri de care nu aveau habar ca au nevoie .

 

 

5. Ce urasti cel mai mult?

 

 Ipocrizia, hotia, nesimtirea si fudulia romanilor, refuzul lor de a iesi din cloaca in care se complac - defecte care ne condamna la disparitie .

 

6. Cum te relaxezi?

 

 Caut pe internet ce imi trece prin minte in secunda respectiva. Merg mult pe jos si in fiecare seara vantur niste gantere pe sub nasul nevestei .

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?  

Culorile preferate se schimba la mine , acum cred ca prefer culoarea verde . Nu sunt un meloman . Candva ascultam muzica clasica (am renuntat si de dragul armoniei conjugale ), baladele rock , Bon Jovi , Tina Turner, muzica de la cenaclul Flacara , muzica country, muzica lui Grigore Lese, Furdui Iancu . Imi place cand am un pahar in fata sa ascult muzica veche, romante de exemplu. Imi plac cactusii. Cred ca seman cu ei.

NOTA DE PLATA

Am raspuns la intrebarile voastre ! Ce vreti mai mult de la un om care, cand e intrebat : ”- ce mai faci ?”, simuleaza ca nu a auzit intrebarea si pleaca de langa persoana respectiva ? Acel om este fie norocos , fie respectat . Cei care primesc raspuns nu ma mai saluta .

Comentarii (71)

03.09.2014, 21:39

Frumos

03.09.2014, 21:51

Leu si e suficient....

04.09.2014, 11:01

vai de mine Costel al Inei. Parca sunt "eu in masculin".

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!