Interviurile noi Bucataras: Rocsi

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 1 Mai 2020, 19:03

Articol pe placul a 27 bucatarasi
comenteaza

Harnica precum o furnicuta, mereu cu o vorba buna pentru fiecare, fana croissante asa cum ea insasi ne marturiseste, astazi o redescoperim pe Rocsi a noastra draga.

Bucataras suprem, cu aproape 1500 de retete absolut minunate impartasite in comunitatea noastra, Rocsi este autoare a blogului culinar plin cu bunatati Rocsy in bucatarie.

Rocsi, iti multumim ca ai acceptat invitatia noastra!

1. Te rugam sa ne spui cand si cum ai facut cunostinta cu Bucataras.ro, cea mai frumoasa comunitate culinara si ce anume te leaga de ea! 

 Cu Bucataras.ro am facut cunostinta in urma cu 11 ani. Ionix (una din membre si verisoara mea) imi tot spunea cat de frumos este acest site, ca se pun retete (ea stiind ca mie imi place sa gatesc), ca oamenii vorbesc frumos si multe altele. La inceput am intrat, ma mai uitam la retete, dar tot ezitam sa imi fac cont, parca imi era rusine, dar intr-o zi friguroasa de iarna mi-am facut cont si am inceput sa postez retete. Pozele sunt cam jalnice, mi-ar fi placut sa am ceva habar de poze sau macar sa am un aparat foto EmojiEmojiEmoji Si de atunci bantui pe aici! 

2.  Ce faci in viata de zi cu zi si ce pasiuni ai?

In viata de zi cu zi nu fac prea multe activitati, multi dintre voi stiti deja ca am o problema de sanatate si ma descurc mai greu. Pasiunea principala este gatitul. Imi place sa incerc fel si fel de retete, nu chiar printre cele mai sofisticate si sa ma bucur cand ai mei le savureaza. Imi place mult sa ma plimb, sa merg la cumparaturi, sa fiu alaturi de cei dragi, sa mai jucam un rummy, sa vizionam cate un film. Aaaa, moderez si un grup culinar, ca tot imi place partea cu gatitul. Cam atat ar fi, asa mai ca o batranica, dar macar ma bucur de tot ce pot face! Emoji

3. Cate retete ai postat de cand te-ai alaturat comunitatii Bucataras.ro?

Chiar acum verificam, ca am pierdut sirul. Sunt 1458 de retete, desi recunosc ca cele de la inceputuri le-as sterge, macar pozele, ca sunt uratele, dar ma si amuza in acelasi timp. Sunt ceva retete, acum realizez, nu degeaba cand le zic alor mei ca fac ceva si ca au mai mancat, ei spun: Dar la cate ai facut tu, crezi ca mai tinem minte cum arata? Emoji

4. Ce amintiri frumoase ai legate de Bucataras.ro? 

Am amintiri frumoase legate de Bucataras.ro, bine, nu la fel ca si cei care s-au intalnit an de an. De la primele premii pe care le-am primit si nu imi venea sa cred ca este adevarat, la cumparaturile din camara (de fiecare data cand folosesc un obiect clar ma gandesc la voi), micile surprize pe care le-am primit de la unii bucatarasi de care ma simt mai apropiata si au reusit sa ma bucure enorm. Faptul ca am reusit sa vorbesc cu cativa la telefon si toate cuvintele incurajatoare care pentru mine inseamna atat de mult, nici nu va inchipuiti poate.

5. Ai participat la intalnirile pline de veselie ale bucatarasilor? Daca da, care sunt impresiile tale adunate cu aceste ocazii?

Din pacate nu am participat la nici o intalnire, tot astept momentul ala cand vor veni in zona Moldovei si cine va dori, sa dea o fuga pe la mine. Dar pot spune ca astept mereu pozele de la intalniri cu sufletul la gura, videourile si tare ma emotionez, simt ca parca as si si eu prezenta.

6. Care este motivul care te-a determinat sa scrii si sa postezi retetele pe care le pregatesti la tine acasa?

Am inceput sa scriu retetele ce le pregateam, pentru ca multe erau noi si imi doream sa le am eu acolo, pentru cand doresc sa le fac iar si iar. Apoi am descoperit ca imi place sa le si pozez, desi recunosc ca este multa munca in spatele lor, de asta ma simt deranjata cand vad retete furate.

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie? Iti amintesti ce ai gatit prima data?

Am descoperit ca imi place bucataria de mica, cred ca eram in clasele I-IV. Imi placea mereu sa stau pe langa mama si matusa cea mai mica cand pregateau ceva si daca ma puneau sa le ajut cu ceva, ma bucuram mult, mi se parea grozav. Nu imi displacea nici faptul ca trebuie spalate vase, cum nici acum nu am aceasta problema. Am inceput cu lucruri simple: cartofi prajiti, piure, oua ochiuri, omleta, clatite, negresa de post, apoi, crescand, mai invatam cate ceva. In plus, mama a avut incredere in mine si m-a lasat sa bucataresc. 

8. Care sunt retetele preferate si unde iti gasesti inspiratia? Ai vreun bucatar preferat?

Retete preferate am, ca fiecare si daca vad o reteta pe vreo pagina si ma atrage din prima, clar o si pregatesc. Cel mai mult imi place sa fac dulciuri, nu neaparat sa le si mananc, dar sa le pregatesc si sa ii servesc pe altii, sa imi zica cum sunt. Pana acum nu prea am avut parte de dezamagiri. Nu sunt fana unui anumit bucatar, imi place fac, nu imi place, zic pas. 

9. Care sunt 3 ingrediente care nu iti lipsesc niciodata din bucatarie?

Ingrediente care nu imi lipsesc niciodata din bucatarie? Mi se pare greu sa ma rezum la 3 ingrediente, dar o sa incerc ca scriu 3 mai principale: ulei, sare, zahar. 

10. Daca ai avea posibilitatea sa ajungi intr-o tara anume, care ar fi aceea si ce bucatarie ti-ar placea sa explorezi, sa experimentezi?

Hmmmm, cum nu sunt calatoare de fel, imi este greu sa ma decid. Insa sunt fana croissante, tarte cu fructe, eclere, asa ca in Franta as merge, sa invat cat mai multe despre dulciurile lor. Cred ca as fi atat de incantata de tot ce as vedea acolo!

11. Care este placerea ta vinovata in materie culinara? La ce preparat nu ai putea renunta sau refuza?

Sunt o mare, dar mare fana cartofi. Cand eram mica, daca imi dadea de 3 ori pe zi cartofi prajiti, eram cea mai fericita (bine, ca nu primeam asa, fiti siguri). Acum ii servesc in fel si chip la cuptor, sotul spune ca sunt experta in cartofi la cate combinatii am facut EmojiEmoji

12. Ce parere ai despre retetele romanesti reinterpretate?

Cum totul a evoluat si avem la indemana atat de multe ingrediente, mi se pare normal ca au inceput sa apara si retetele romanesti reinterpretate. Imi plac, desi eu nu prea am incercat sa reinterpretez mai nimic,cred Emoji, pentru ca noi suntem mai pe clasic, dar nu se stie niciodata, poate o sa am o zi mai altfel si ma apuca creatia.

13. Ai vreun truc preferat pe care il folosesti in bucatarie?

Trucuri in bucatarie cred ca folosesc multe, dar nu imi dau seama, pentru ca mie mi se par, probabil, normale acele lucruri. Pun putina sare cam in orice, inclusiv la dulciuri, cand facem supa cu galuste, compozitia pentru galuste o pregatesc mai inainte de a fi pusa in supa, ca sa cresca, apoi, cand se ridica la suprafata galustele din supa, le stropestec de 3 ori cu apa rece, la un interval de 3-4 minute. Imi place ca la deserturi sa se simta aromele, gen vanilie, rom portocala, menta, etc. Si tot timpul sa gatiti curat, asta mi se pare cel mai important: ingredientele spalate bine, masa de lucru sa fie mereu curata, dezinfectata, ustensilele la fel. 

14. Ce sfat/sfaturi ai da novicilor in bucatarie?

Poate nu sunt cea mai in masura sa dau sfaturi, dar cei care sunt la inceput cu gatitul, sa nu abandoneze daca nu le iese o reteta. Eu si acum mai dau gres, desi poate am mai facut de cateva ori acea reteta, dar am cate o zi in care nu imi ies preparatele asa cum vreau. Daca iese foarte, foarte rau preparaul, il aruncati si mai incercati, fie tot acela, fie altul, nu conteaza, important este sa nu renuntati, pentru ca se poate.

15. Exista vreo reteta care ti-a dat batai de cap sau care nu ti-a reusit niciodata?

La partea ce tine de bezele, pavlova, nu prea imi ies, nu stiu de ce, Poate era de vina cuptorul, la asta nou chiar nu am indraznit sa incerc, mi se pare prea lung si timpul de coacere ale acestora. Ca sa nu mai zic ca nu stiu daca o sa am curajul sa fac vreodata macarons EmojiEmoji . Si mai am o mica temere cand trebuie sa fac o prajitura cu multe foi coapte pe dosul tavii, prefer sa coc multe foi de pandispan.

16. Exista ceva ce gasesti deranjant la anumite retete sau preparate? Ce ai schimba la o reteta?

Am o problema cu retetele care au mult ulei (sau alt tip de grasime) si deserturile prea dulci. De mult timp m-am obisnuit sa folosesc foarte putin ulei la gatit sau chiar deloc unde se poate renunt la el, iar daca fac o prajitura dupa reteta cuiva si mi se pare ca are prea mult zahar, clar pun mai putin. Si toti din casa avem problemele astea, deci e bine!

17. Exista vreun ingredient sau preparat pe care nu il suporti si nu l-ai manca niciodata?

Daca ati sti voi ca multe din preparatele pe care le gatesc, eu nu le mananc de obicei, sigur veti rade. Unele le mancam cu ani in urma, gen peste, branzeturi, oua ochiuri, jumari, tochitura, ceapa si usturoi crud si o lista lunga, dar a "tipat" putin ficatul la mine, cu ceva ani in urma din cauza ca luam prea multe medicmente si a trebui sa renunt la multe. Asa ca am devenit usor mofturoasa si nu as manca foarte multe: ganganii, fel si fel de animale dubioase, chestii imputite, etc.

18. Ai vreun bucataras preferat? Cu care bucataras te-ai vedea facand echipa la un mare concurs de gatit?

Am multi bucatarasi in suflet, chiar daca nu i-am cunoscut in realitate. De unii m-am apropiat mai mult, i-am simtit sufleteste ca sunt langa mine oricand am avut o problema si nu numai, ca m-au cautat cum au putut si m-am bucurat de fiecare data. Si eu ma gandesc des la multi dintre ei, chiar si cand fac o reteta, imi spun in minte: asta ii place lui X,Y, dar lui Z nu. Insa nu vreau sa dau nume, pentru ca se stiu ei si nu as vrea sa omit din greseala pe cineva si sa se supere.

19. Ai facut vreo boacana in bucatarie? Daca da, care a fost aceasta?

Boacane eu tot fac, ca de multe ori spun ca am doua maini stangi, dau peste ceva, mi se agata manecile de cate un bol si hop ajunge pe jos. Asta sunt eu, mama alta nu mai face! EmojiEmojiEmojiEmojiEmoji

20. Sa presupunem ca participi la un concurs cu premiu 1 milion de dolari si ai avea de ales sa mananci intre oua de soparla, melci si scorpioni. Ai refuza sau ai alege sa mananci pentru a castiga marele premiu?

Dupa cum am zis si mai sus, am devenit cam moturoasa, deci renunt la premiul de 1 milion de dolari, puteti sa il pastrati voi! EmojiEmojiEmojiCred ca mi-ar fi rau numai daca m-as uita la acele chestii. 

21. Daca ai fi Bucataras pentru o zi, ai schimba ceva si daca da, ce anume ai schimba in aceasta comunitate?

Sincer, nu as schimba ceva in comunitatea Bucataras.ro. Oamenii nu, pentru ca fiecare are felul lui de a fi si nu ii pot face pe toti sa fie ca mine, doar pentru ca, consider eu ca sunt mai ok si altcineva nu. La inceput ma mai deranjau intepaturile ce apareau la retetele de la concursuri in mod special, dar acum nu mai am acesta problema, pentru ca eu oricum nu am nimic cu nimeni. Cred ca am invatat sa ma detasez de ceea ce nu imi face bine si de asta nu ma deranjeaza mai nimic. Mai incolo, mai vedem.

In incheiere, ai libertatea sa ne impartasesti gandurile sau urarile tale, ce crezi tu ca simti si ai vrea sa exprimi pentru Bucataras.ro, pentru toti bucatarasii de pretudindeni si tuturor celor pasionati de gatit!

Vreau sa incep prin a va multumi cu faptul ca existati si sa stiti ca sunteti a doua mea familie, o spun din suflet!

Ma bucur ca m-am inscris pe acest site, desi am intrat timida. Am invatat atat de multe, retete, despre cum sa fac poze frumoase, am aflat despre ingrediente noi, sfaturi care mi-au fost utile.

Stiu ca a trecut mult timp pana m-am decis sa va spun mai multe despre omul Roxana din spatele calculatorului, dar mereu am avut aceasta frica, ca atunci cand o sa aflati, o sa ma vedeti cu alti ochi, ca o sa va inspir mila, de ce nu sa ma marginalizati, pentru ca in viata de zi cu zi, simt asta din partea unor oameni care ma vad pe strada. Acum nu ma mai doare le fel de mult ca la inceput, dar sunt momente in care m-as ascunde, dar imi trece, ca nu am de ales.

Imi place sa imi servesc dimineata cana de cappucino, ceai sau ce o mai fi, alaturi de voi, sa va salut, sa vad ce ati mai facut. Cand sunt prea ocupata intru mai putin, dar mereu imi fac timp pentru voi, pentru ca este prea mare placere sa vad ce mai mesteriti.

Sunteti niste oameni minunati, cu bune si rele, cu bucurii si necazuri, cu zile urate si zile frumoase, gatiti atat de grozav si nu as renunta la voi pentru nimic in lume. Ati evoluat atat de frumos!!!

Multumesc pentru tot si nu uitati sa pretuiti ca sunteti sanatosi, oamenii de langa voi si toate lucrurile frumoase, chiar si cele marunte, ce vi le ofera viata, ca dupa cum vedeti, niciodata nu se stie niciodata ce poate fi maine!

Va imbratisez, va pupacesc si sunteti in inima mea! EmojiEmoji

Comentarii (50)

27.05.2020, 22:14

Rocsic drag, abia acum am avut timp sa citesc interviul tau. Esti un om sincer si tare dulce, pe placul meu. De asemenea, foarte optimista, in ciuda problemelor pe care le ai. Mi-as dori sa fiu si eu asa si sa nu imi mai fac atatea griji, care sunt inutile si mi-aduc doar suferinta. Te imbratisez cu drag si iti doresc multa sanatate!

27.06.2020, 21:11

Anca, multumesc din suflet pentru frumoasele cuvinte si incurajari! Da, asa zic si eu, niciodata nu se stie unde duc drumurile noastre!

27.06.2020, 21:14

Andra, iti multumesc petnru incurajari, pentru tot! Ar trebui sa inveti sa nu mai pui totul la suflet, ci mai degraba sa te bucuri de familie, de frumos, de lucrurile marunte care chiar aduc bucurie. Sunt probleme mai grave din cauza carora poti sa suferi, asa ca incearca sa fii mai optimista si sa vezi ca o sa iti fie mult mai bine! Te imbratisez cu drag!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!