Laptisorul de matca, bun in starile de convalescenta

Postat de SanatateAcasa in Dieta pe 26 Mai 2012, 20:40

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
Laptisorul de matca, bun in starile de convalescenta

Aliment produs de albine, folosit si ca hrana pentru matca, laptisorul de matca este in principal mancarea puiilor. Este un aliment foarte bogat din punct de vedere nutritiv, analizand toate produsele obtinute de la un stup de albine. Dincolo de cumulul de nutrienti, laptisorul de matca este un aliment-medicament in multe afectiuni, asa cum mierea este considerata un panaceu universal.

Intrand in detaliu in structura chimica a laptisorului de matca, acesta este o sursa de proteine, numerosi aminoacizi (arginina, leucina, metionina, tirozina etc). Laptisorul de matca mai contine si hormoni, grasimi (lipide), zaharuri (glucide), antibiotice, minerale (fosfor etc), vitamine din grupa B etc.

Gratie antioxidantilor laptisorul de matca este un aliment excelent pentru prevenirea semnelor specifice imbatranirii, dar si a starii generale de sanatate, intrucat inhiba actiunea radicalilor liberi, substante periculoase pentru organismul uman, raspunzatoare fiind pentru aparitia cancerului.

Administrat copiilor, laptisorul de matca stimuleaza dezvoltarea organismului, prevenind astfel problemele asociate cu intarzierile in crestere. Contine proteine si fortifica organismul, pregatindu-l pentru sezonul virozelor. In plus, se comporta ca un agent antiinfectios. Previne si suparatoarea boala numita reumatism.

Echilibreaza balanta de nutrienti din organism si previne carentele de fier asociate cu anemia. Intareste sistemul osos si impiedica aparitia sclerozei. Dar laptisorul de matca are actiune multilaterala, acesta intervine si la nivel cerebreal, echilibrand functia.

Reduce tensiunea, scazand astfel riscul de a dezvolta boli grave de inima, cu alte cuvinte laptisorul de matca creste si speranta de viata. Efectele sunt pozitive si asupra epidermei. Hidrateaza intens pielea si creste capacitatea acesteia de a se intinde, astfel impiedica formarea ridurilor.

Hranitor atat pentru spirit cat si pentru corp, laptisorul de matca este recomandat in multe afectiuni, astfel se poate include in meniul pentru : convalescenta, denutritie, infectii gripale, afectiuni endocrine, intarzieri in crestere, insuficiente hipofizare, corticosuprarenale, gonadice, sterilitate feminina, frigiditate, turburari ale sarcinii, afectiuni la nivelul stomacului ori intestinului subtire, afectiuni ale ficatului, in afectiuni ale rinichilor, ale creierului, boli ale inimiii-ateroscleroza, anemii, anxietate, artroze, artrite etc.

Pe perioada sustinerii unor examene, laptisorul de matca reduce tensiunea si ajuta organismul sa faca fata efortului intelectual. Insa este benefic si acelora care au slujbe epuizante din punct de vedere fizic.

Consumate zi de zi cate 10 mg de laptisor de matca, substantele active din aliment impiedica imbatranirea pielii si chiar o intineresc, ii confera stralucire si intaresc radacinile firelor de par, blocand pierderea podoabei capilare.

 

Laptisorul de matca se poate servi cu apa sau amestecat cu miere, dar nu mai mult de 0, 05 grame o data, adica fix un bob de mazare. Cantitatea reprezinta exact jumatate de lingurita. Se poate tine sub limba pana ce se topeste, este bine sa se serveasca imediat dupa micul dejun.

Cand vine vorba de cei mici, doza care se ia o data este injumatatita, in cazul copiilor de pana la 10 ani. Laptisorul de matca se serveste pe o petioada de 30 de zile, constituind o cura de fortificarea a sistemului imunitar. Daca se doresc rezultate spectaculoase, se recomanda sa se faca o pauza, apoi, la 1-2 luni, sa se repete cura.

Din pacate, laptisorul de matca nu este recomandat persoanelor care sufera de hiperfunctii hipofizare, tirodiene, paratiroidiene, corticosuprarenalelor,adenoame hopofizare, tiroidiene, ejaculare precoce, fibroame uterine, exces de foliculina, diabet, alergii, manie, delir, agitatie psihomotorie etc.

 

foto:http://www.sxc.hu/

http://sanatate-acasa.net

Comentarii (2)

26.05.2012, 21:41

02.12.2012, 11:49

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]