Merele si sanatatea

Postat de RadaMateescu in Fructe pe 29 Noi 2012, 11:13

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
Merele si sanatatea

Nimic nu este mai racoros, mai sanatos si mai plin de savoare decat un mar. Daca te mai poate tine si departe de boli, de ce sa nu consumi mere zilnic? Iti prezentam si o reteta gustoasa de pizza cu mere si branza de burduf.

Natura ne ofera tuturor vitaminele si mineralele de care avem nevoie pentru a duce o viata sanatoasa. Alternativa la medicamente o constituie aceste bunatati ale naturii pe care trebuie sa invatam sa le apreciem.

Studii recente in domeniu demonstreaza faptul ca un mar pe zi stimuleaza cresterea masei musculare cu pana la 15% si reduce grasimea corporala cu mai bine de jumatate. Totodata, merele au capacitatea de a reduce nivelul de zahar din sange, acizii grasi si colesterolul.

Cea mai importanta parte dintr-un mar este coaja pe care insa multi o arunca, fara sa stie ca ea contine acid ursolic. Potrivit specialistilor, aceasta substanta mentine corpul tonifiat si zvelt, ajutandu-i chiar si pe bolnavii de diabet.

Mai mult, acidul ursolic este recomandat persoanelor in varsta, pentru a combate scaderea masei musculare, afectiune cunoscuta sub numele de atrofie. Acidul ursolic mai poate fi gasit in alte fructe precum merisoarele, afinele sau prunele.

Consumul zilnic de mere este necesar si pentru faptul ca acestea contin vitamina C, ideala pentru intarirea sistemului imunitar, fenoli (antioxidanti care previn cancerul si accidentele cerebrale sau cardiace), fitonutrienti (care pot feri de boli neurodegenerative, precum Alzheimer sau Parkinson), dar si o substanta care intareste oasele, prevenind osteoporoza.

Mai mult, merele au in compozitia lor suficient zahar incat sa furnizeze un sfert din caloriile pe care, altfel, le-am lua din dulciuri. Sucul de mere ne protejeaza dintii de cariile dentare datorita proprietatilor antibacteriene.

Merele pot fi consumate crude sau gatite. In continuare va prezentam o retetea delicioasa de pizza cu mere si branza de burduf, numai buna pentru cei care sunt pasionati de pizza, dar vor, de asemenea, sa manance si sanatos.

 

In prezent, pizza a devenit o mancare extrem de populara. Modalitatile „la pachet” si „livrare de pizza la domiciliu” reprezinta aproximativ 50% din totalul vanzarilor restaurantelor care au si optiunea de a lua masa in interiorul localului, iar aceste cifre sunt intr-o continua crestere. Potrivit studiilor, 9 din 10 restaurante au si optiunea „la pachet”. 

Exista si unele localuri care nu ofera si posibilitatea servirii mesei in interior, bazandu-se doar pe comenzile la pachet sau acasa. Pizzeriile sunt cele care domina aceasta piata a mancarii livrate, caci din ce in ce mai multe pizzerii isi dezvolta sectiunile de livrare la domiciliu atat telefonic, cat si online.

 

Pentru cei care prefera sa isi gateasca o pizza delicioasa acasa, iata ingredientele necesare:

    2 pachete cu aluat de pizza

    ceapa mare

    2 linguri ulei de masline (sau altul fin)

    125 g mozzarella (sau cascaval de vaca)

    2 mere acrisoare

    200 g branza de burduf

    4 crengute de cimbru

    sare

    piper

 

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 250 grade Celsius si punem aluatul pe doua tavi sau pe o singura tava mare. Curatam ceapa si o taiem rondele subtiri, dupa care o calim in uleiul incins pana devine sticloasa, apoi adaugam sare si presaram mozarella (sau cascaval) taiat cubulete.

Spalam bine merele, dupa care le stergem, le taiem in patru, indepartam semintele si partea lemnoasa, le taiem felii si le asezam peste cele doua pizze. Presaram bucatele de branza de burduf si introducem la cuptor pentru 12-14 minute. Cand totul e gata, pizzele se scot din cuptor si se servesc dupa ce pe ele s-a presarat cimbru.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (2)

30.11.2012, 18:41

08.12.2012, 23:40

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38