Mirodenii...mirodenii

Postat de claudiaO in Condimente pe 31 Ian 2014, 10:12

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Mirodeniile...Cui nu ii plac? cine nu le foloseste?
Sincer, nu cred ca exista gospodina care sa nu le foloseasca...mie una imi place la nebunie cimbrul.

Cimbruleste vedeta bucatariei frantuzesti, utilizat in supe, sosuri si salate. Timolul, ingredientul cel mai activ al cimbrului, este inclus in compozitia medicamentelor si a produselor cosmetice.

Salvia este folosita in bucatarie la prepararea salatelor si conservelor. Datorita calitatilor sale antiseptice are aplicatii terapeutice si in diabet.

Patrunjelul este folosit pentru aromarea supelor, ciorbelor, sosurilor, salatelor. In stare proaspata, este o sursa foarte importanta de vitamina A si C, la care se adauga fierul.

Rozmarinul da un gust deosebit fripturilor si tocanitelor din carne de pui, porc, vita, miel. Cercetarile stiintifice au dovedit ca el poate preveni si anumite forme de cancer si ajuta la usurarea digestiei.

Oregano, planta de origine mediteraneana, este folosit foarte mult in bucataria italieneasca (acum si la noi in tara). Ceaiul din oregano calmeaza tusea, usureaza digestia, combate starile de voma.

Tarhonul este folosit in gastronomie, in special la mancarurile rafinate. Contine 72 de compusi cu potential de prevenire a tumorilor maligne.

Ghimbirul este una dintre mirodeniile cel mai des folosite in Asia, mai ales pentru dulciuri si salate de cruditati. Ceaiul de ghimbir e un adevarat pansament stomacal. Ghimbirul ajuta la digerarea rapida a alimentelor bogate in proteine, mentine sub control nivelul colesterolului. Ceaiul de ghimbir este folosit in curele de slabire.

Chimenul este foarte apreciat in sosuri, creme cu branzeturi si in mancarurile exotice. Combate balonarile intestinelor. Mestecand seminte crude de chimen indepartezi mirosul neplacut de ceapa si usturoi.

Scortisoara face minuni la placinta cu mere, la mucenici, vin fiert, prajituri si salate de fructe. Controleaza nivelul de zahar in sange la diabetici, are aplicatii terapeutice in indigestii usoare.

 

Sursa articol: http://www.formula-as.ro/2009/862/strabunica-stie-tot-40/cele-mai-bune-mirodenii-10923

Sursa foto: http://www.ziarulring.ro/stiri/life-inedit/212529/4-condimente-care-ti-alina-durerile

 

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (1)

01.04.2015, 14:38

bine de stiut

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V