Oregano

Postat de Bucataras in Condimente pe 3 Aug 2009, 12:15

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Oregano este versiunea mai puternica a aromei maghiranului. Se presara peste rosii, varza, carne de pasare, vita sau miel.

Mod de intrebuintare: frunzele proaspete sau uscate.

Origine: mediteraneeana

Mitologie: este un simbol al bucuriei. In mitologia greaca, mirii si miresele erau impodobiti cu cununi de oregano.

Uz medicinal: oregano este folosit impotriva balonarii si a durerilor de stomac in medicina populara.

In bucatarie

Aroma: gustul sau este putin intepator, usor dulce si placut proaspat. Are un miros intens.

Intrebuintare: oregano este un condiment clasic pentru asezonarea pastelor si a pizza. Se asociaza bine cu mincarurile de legume pregatite din dovleci, zucchini, ardei grasi si cartofi, dar si cu fripturile de porc sau vita.

Sfaturi pentru gatit:

- se asociaza bine cu rozmarinul si cimbrul.

- oregano uscat este un condiment aromatic. El trebuie pus la sfirsitul procesului de gatit pentru a-si degaja din plin aroma.

- pentru pizza, este ideal sa folosim un amestec de oregano, piper, cimbru sare sau chilli. Ele trebuie pastrate intr-un recipient etans.

Comentarii (1)

07.10.2010, 23:55

da, mi-a recomandat si mie cineva pentru balonare. ajuta foarte mult.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura Duo

ieri la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

Reteta de chifle cu lapte

pe 04.06 la 23:18

Reteta de placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]