Oregano

Postat de Bucataras in Condimente pe 3 Aug 2009, 12:15

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Oregano este versiunea mai puternica a aromei maghiranului. Se presara peste rosii, varza, carne de pasare, vita sau miel.

Mod de intrebuintare: frunzele proaspete sau uscate.

Origine: mediteraneeana

Mitologie: este un simbol al bucuriei. In mitologia greaca, mirii si miresele erau impodobiti cu cununi de oregano.

Uz medicinal: oregano este folosit impotriva balonarii si a durerilor de stomac in medicina populara.

In bucatarie

Aroma: gustul sau este putin intepator, usor dulce si placut proaspat. Are un miros intens.

Intrebuintare: oregano este un condiment clasic pentru asezonarea pastelor si a pizza. Se asociaza bine cu mincarurile de legume pregatite din dovleci, zucchini, ardei grasi si cartofi, dar si cu fripturile de porc sau vita.

Sfaturi pentru gatit:

- se asociaza bine cu rozmarinul si cimbrul.

- oregano uscat este un condiment aromatic. El trebuie pus la sfirsitul procesului de gatit pentru a-si degaja din plin aroma.

- pentru pizza, este ideal sa folosim un amestec de oregano, piper, cimbru sare sau chilli. Ele trebuie pastrate intr-un recipient etans.

Comentarii (1)

07.10.2010, 23:55

da, mi-a recomandat si mie cineva pentru balonare. ajuta foarte mult.

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!