PESTO

Postat de angyb in Alimente pe 2 Aug 2012, 18:20

Pesto este un sos rece simbol al Genevei ,este unul dintre cele mai cunoscute sosuri in intreaga lume :Se spune chiar ca ar fi un afrosisiac.

Dar sa incepem cu retetele.

Pesto alla genovese:

2 catei de usturoi,50 de grame de frunze de busuioc,100ml de ulei de masline,100g parmezan ras,15 g seminte de pin si un varf de sare mare.

pt.inceput trebuie precizat ca frunzele de busuioc nu trebuie spalate cu curatate o carpa umeda.Pisati bine usturoiul cu un pic de sare pana cand devine crema.Adaugati frunzele de busuioc cu un pic de sare groasa .Cand va diventa o pasta se adauga semintele de pin continuati sa frulati dupa care adaugati si parmezanul ras.Adaugati incet ulei amestecand mereu.

Pesto alla trapanese:

Este o reteta tipica di Sicilia occidentala .In Trapani port sicilian se opreau nave genoveze si binenteles marinari genovezi ai facut cunoscuta reteta lor de pesto.Populatia din Trapani a modificat reteta adaugand ingrediente tipice zonei :rosii si migdale.Dar sa trecem la reteta.

Un catel de usturoi ,o legatura de busuioc,migdale decojite 50g ,rosii fara coaja 250g,piper ,parmezan ras.

Daca aveti migdale cu coaja dati-le un clocot 1,2 minute scurgeti de apa strangeti migdale intre degete si se vor curata foarte usor.

Taiati cubulete rosile fara coaja punetile intr-un robot impreuna cu migdalele,frunzele de busuioc si usturoiul si frulati bine cateva minute.Adaugati un pic de ulei si parmezanul ras si amestecati bine.

Pesto alla siciliana:

 1 catel de usturoi,o legatura de busuioc,150 ml ulei de masline,100g parmezan,50g seminte de pin,500g rosii,150g ricotta,sare ,piper,

Taiti in doua rosile curatati partea alba si stoarceti-i pentru a elimina zeama si semintele.Puneti-le in robot adaugati frunzele de busuioc spalate si uscate,semintele de pin,usturoiul ,parmezanul ,ricotta ,uleiul si frulati bine.Adaugati sare si piper dupa gust.

Pesto di rucola:

Este un condiment delicat si saporit usor de pregatit ideal de pregatit in stagiunea estiva .

1 catel de usturoi,un pahar de ulei de masline,100g parmezan,50 g seminte de pin,100 g rucola,sare,

Puneti intr-un mixer rucola ,usturoiul semintele de pin ,parmezanul si putin ulei de masline si mixati la viteza mica.Adaugati incet si restul de ulei pana cand devine o crema.

Pesto di menta:

Pestoul de menta este o salsa proaspata si delicata optima sa fie servita cu pestele la gratar sa carne la cuptor pentru condimentare diverse macaruri cu carne.

20 de frunze de menta,200ml ulei de masline,20g seminte de pin ,sare si piper

Puneti intr-un mixer frunzele de menta semintele de pin sare si piper frulati pentru cateca minute dupa care adaugati incet uleiul .

Sursa:http://www.giallozafferano.it/ricerca-ricette/pesto/

Pesto di zucchine:

250g zucchine,10g seminte de pin,10g migdale decojite,25 g parmezan,1 catel de usturoi,30ml ulei de masline sare 2,3 frunze de busuioc,2,3 frunze de menta.

taiati zucchinele in 4 pe lung si eliminati un pic din partea centrala daca are seminte.taiti zucchinele cubulete si punetile intr-un mixer impreuna cu semintele de pin,mjgdale,parmezanul,usturoiul sarea si frunzele de busuioc si menta.

frulati bine si adaugati incet uleiul pana cand devine o crema omogena.

Sursa:http://www.misya.info/2012/06/27/pesto-di-zucchine.htm

Pesto de vinete:

1 vanata,40g migdale,o legatura de patrunjel,un catel de usturoi,6 linguri de ulei de masline

taieti vanata cubulete ,si puneti-o la fiert impreuna cu usturoiul.Taiati marunt migdalele si partrunjelul si punetile in mixer.Scoateti di apa vinetele si usturoiul puneti-le in mixer adaugati uleiul si sarea si frulati bine .Adaugati in fir apa (unde ati fiert vinetele)pentru a obtine consistenta dorita.

 

 

 

Comentarii (7)

02.08.2012, 19:50

Alinutza
Motan

02.08.2012, 21:07

multumim frumos!

03.08.2012, 16:08

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!