Reteta Anului 2020 - cel mai renumit concurs al anului pe bucataras.ro

Postat de Bucataras in Concurs pe 8 Mar 2021, 17:05

Articol pe placul a 26 bucatarasi
comenteaza

Dragii mei bucatarasi harnici si voiosi, iata-ne ajunsi cu bine in 2021, dupa un an plin de provocari si planuri amanate.

 

Dar cum noi suntem optimisti si plini de energie, ce spuneti sa facem o retrospectiva si sa ne aducem aminte de retetele din anul nu demult incheiat, o noua ocazie sa le apreciem si sa ne bucuram de rezultatele harniciei voastre?

 

Deschidem din nou portile celui mai renumit concurs de pe Bucataras.ro – Reteta Anului 2020, si va propun sa alegem cele mai apreciate retete din fiecare categorie de concurs!

 

Va invit sa revedeti retetele postate de catre voi pe parcursul anului 2020 si sa le alegeti pe cele care vi se par cele mai frumoase pentru fiecare categorie de concurs la care va propuneti sa participati: Aperitive-Garnituri, Supe-Ciorbe, Fel principal, Desert.

 

Juriul va analiza si alege cele mai votate 25 retete ale fiecarei categorii.

 

Criteriile de jurizare vor fi: complexitatea retetei, descrierea modului de preparare, aspectul preparatului, calitatea fotografiilor.

 

Premiile sunt senzationale si de mare folos in bucataria unui bucataras, merita din plin sa va puneti retetele frumoase la incercare pentru ele.

 

Ca de obicei, si cei care voteaza, pot castiga premii frumoase, astfel incat va fi placut sa va invitati prietenii sa vizioneze cele mai bune retete ale anului propuse de bucatarasi si sa le aprecieze pe cele favorite.

 

REGULAMENTUL PE SCURT ESTE URMATORUL:

• data de start inscriere:  08.03.2021, ora 16:00

 • data de oprire inscriere: 22.03.2021 23:59:59

 

 

1. Inscrierea se va face accesand ACEST LINKsi va fi validata dupa ce au fost introduse toate elementele cerute in aceasta pagina (foto reteta, link valid catre pagina din Bucataras.ro in care este postata reteta ce se doreste a fi inscrisa, titlul retetei, categoria).

 

***Pot participa la concurs utilizatorii site-ului www.bucataras.ro care au inscris in site minim 10 retete pana la inceputul concursului.

 

Retele vor fi inscrise in cele 4 categorii de concurs: Aperitive/Garnituri, Supe-Ciorbe, Fel principal, Desert.

 

Trebuie respectate urmatoarele cerinte:

 - Dimensiunea recomandata a imaginii uploadate este de 220x220 pixeli - Imaginea uploadata nu trebuie sa depaseasca 1M

  - Linkul sa fie catre pagina din www.bucataras.ro (permalink)

 - Titlul sa fie sugestiv dar sa nu depaseasca 60-70 de caractere

 

Reteta va fi considerata intrata in concurs in momentul in care este aprobata de administratorii site-ului www.bucataras.ro si este astfel afisata pe pagina concursului din sectiunea - Concurs „Reteta anului 2020“.

 

Pentru a fi aprobata, reteta culinara trebuie sa indeplineasca 3 conditii:

 a) sa aiba o fotografie de buna calitate a produsului finit

 b) sa aiba modul de preparare scris complet

 c) sa fie plasata corespunzator pe una dintre categoriile: aperitiv, supa/ciorba, fel principal, desert

 

2. Votarea:

 

Se voteaza o singura data pe zi per IP pe fiecare categorie. Este necesar sa ai cont si sa fii logat pe bucataras.ro pentru a vota!

 

• data de start: 24.03.2021 00:01:01

 • data de oprire: 10.04.2021 23:59:59

 

 Un user poate vota o singura data pe zi pentru fiecare categorie: Aperitive/Garnituri, Supe-Ciorbe, Fel principal, Desert.

 

Orice tentativa de fraudare se pedepseste cu eliminarea retetei din concurs. Exemple:

 - Voturi realizate prin intermediul unor programe/scripturi ce au ca scop inregistrarea falsa de voturi pentru un utilizator

  - Voturi succesive de la aceeasi adresa IP sau adrese IP diferite, ce nu pot fi rezultatul unei activitati normale de votare de la vizitatori diferiti

 

 3. Clasamentul voturilor

 

La finalul perioadei de votare, pe fiecare categorie vor fi intocmite topuri in functie de numarul de voturi. Se vor califica in faza de jurizare primele 25 retete de pe fiecare categorie, care au strans insa un minim de 20 de voturi.

 

ATENTIE!  Daca o reteta nu atinge un minim de 20 de voturi, nu va intra in faza de jurizare, chiar daca se afla in top 25 al categoriei.

 

4. Faza jurizarii, stabilirea castigatorilor: 12.04.2021 – 16.04.2021

 

Jurizarea va fi efectuata de un juriu, format din 4 (patru membri). Fiecare membru al juriului va face un top 10 al sau pentru fiecare categorie de concurs.

 

Retetele din fiecare top 10 al juriului vor primi puncte astfel:

 

Locul 1 – 10 puncte

 

Locul 2 – 9 puncte

 

Locul 3 – 8 puncte

 

Locul 4 – 7 puncte

 

Locul 5 – 6 puncte

 

Locul 6 – 5 puncte

 

Locul 7 – 4 puncte

 

Locul 8 – 3 puncte

 

Locul 9 – 2 puncte

 

Locul 10 – 1 punct

 

La fiecare categorie, pentru fiecare reteta se vor aduna punctele obtinute de la membrii juriului si se vor face clasamentele in functie de aceste puncte. Reteta cu cel mai mare numar de puncte va fi desemnata castigatoarea categoriei. La egalitate de puncte, va castiga reteta cu numar mai mare de voturi obtinute in faza de votare.

 

Marele premiu si titlul Reteta anului 2020 vor fi acordate retetei cu cele mai multe puncte din cele 4 clasamente. Premiul de la categoria acesteia va reveni celei de-a doua clasate in top 10 al categoriei.

 

Castigatorii vor fi anuntati oficial pe 20 aprilie 2021!

 

PREMII:

Marele premiu – Espressor Automat CAFFEO SOLO, Black Melitta

Cu un design compact și elegant, espressorul automat Melitta Caffeo Solo se concentrează pe două aspecte importante: cafea cremoasă, adaptată preferințelor tale și aroma intensă a boabelor proaspăt măcinate.

Sistem de pre-infuzare: Aroma Extraction System

Sistemul AES (Aroma-Extraction-System) adaugă un pas important procesului de extracție ce face diferența dintre o cafea simplă și una extraordinară: acesta distribuie o cantitate mică de apă peste cafeaua presată pentru a îmbogăți aroma cafelei.

Premiul categoriei Aperitive-Garnituri - Aparat de Gofre Duraceramic Breville


Waffle Makerul Breville DuraCeramicTM este dotat cu plăci DuraCeramicTM detaşabile pentru o curăţare uşoară. Cu un finisaj texturat din oţel inoxidabil, acest aparat de făcut gofre DuraCeramicTM vă permite să realizaţi gustări sărate sau dulci delicioase de calitate superioară. Sistemul unic cu clapetă permite vafelor să crească în timpul coacerii şi de asemenea are o a doua funcţie ca sistem de blocare pentru o depozitare sigură şi ordonată

Premiul categoriei Supe-Ciorbe - Vas cuptor, capac, fontă emailată, 6.6L, oval, roșu Crock-Pot

 

Considerat unul dintre cele mai rezistente vase de pe piață, vasul din fontă emailată Crock-Pot este foarte ușor de întreținut datorită materialelor de înaltă calitate și a stratului antiaderent. Acest vas este, de asemenea, și foarte ușor de curățat.

Pentru că poate fi folosit în siguranță atât în cuptor, la o temperatură de până la 260°C, cât și pe aragaz (sursă cu gaz/electric/plită cu inductie/cu halogen/plită vitroceramică) vei putea pregăti de la o tocăniță pregătită lent, la mâncare în cuptor sau preparate prăjite sau sotate, toate cu un singur vas de gătit!
În plus, datorită capacității generoase de 6.6 litri, vei putea pregăti până la 7 porții delicioase, deodată! 

 

Premiul categoriei Fel principal - Multicooker 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

 

Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot este super versatil! Nu numai că are funcție de gătire lentă, precum celelalte slow cookere Crock-Pot, ci și sautează, gătește la aburi, rumenește și coace. Cu cele 5 funcții presetate de gătire vei putea să pregătești mai ușor aproape orice fel de mâncare.

Premiul categoriei Desert - Cafetieră EASY II Top Therm, steel-black Melitta  


Cafetiera Melitta® Easy Timer impresionează prin funcția sa practică, având un cronometru integrat. Cu ajutorul acestei funcții poți seta când vrei să fie cafeaua gata.


De exemplu, vei putea să te trezești dis-de-dimineață de la mirosul aromat al cafelei proaspăt pregătite sau să îți setezi pauza de cafea chiar tu. 

Premii pentru votare: 3x Tigaie Frying pan 24 cm

                    


Premiile pentru votare vor fi acordate, prin tragere la sorti, utilizatorilor Bucataras.ro care vor vota retetele inscrise in concurs.

*** Fotografiile premiilor sunt cu titlu de prezentare! Pot exista diferente intre aspectul produselor oferite ca premii si fotografii.

In curand vom dezvalui si componenta juriului!

(Regulamentul complet)

Comentarii (16)

11.03.2021, 14:43

frumos concurs in fiecare an , important este sa particip ma-nscriu cu placere bucataras

Ina

Ina
17.03.2021, 22:29

Multă baftă tuturor!

26.03.2021, 10:02

Mult succes participantilor !

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola