Sarea

Postat de Miha in Condimente pe 29 Oct 2009, 12:04

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Sarea comuna este o substanta ce se intalneste pe tot globul: in depozite de roca subpamantene, in apa de mare.

Sarea din apa de mare se prepara prin evaporarea apei sarate in "gradinile de sare", la sfarsit ramanand doar sarea cristalizata. Sarea de roca este extrasa din minele de sare, apoi este macinata si cernuta. Exista sare cu mai multe tipuri de granulatie.

Sarea alba se obtine prin curatare chimica, sarea naturala avand culoarea gri.

Exista mai multe tipuri de sare: sarea cu iod si fluor (care previne aparitia gusei si deteriorarea dintilor), sarea fara sodiu ( este o sare de regim, sodiul fiind substituit de potasiu sau magneziu.Este folosita foarte putin, avand un gust amar) si sarea din ierburi (sarea este amestecata cu diferite condimente, usturoi, telina sau ceapa).

Este recomandat a se consuma cel putin 2 grame de sare pe zi. Sodiul este un element foarte important in homeostazia organismului, numarandu-se printre mineralele vitale.

Atentie insa la consumul mare de sare. Poate provoca cresterea tensiunii la persoanele sensibile la sodiu si la cele cu risc crescut la afectiunile provocate de circulatia sanguina.

Sarea se pune in orice fel de mancare, intensifica aroma mancarurilor si  echilibreaza pana si mancarurile dulci. Este folosita ca si conservant, pentru ca impiedica formarea bacteriilor si a mucegaiului. Incetineste procesul de fermentare a painii si joaca un rol foarte important in procesarea branzei.

Retete recomandate:

Painici cu miez pufos si crusta de sare grunjoasa

Ardei iuti si ardei capia in otet

Caras in solzi si sare

Pui in crusta crocanta de mustar

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (2)

13.02.2011, 16:12

22.01.2016, 23:47

Am citit articolul ca am crezut ca-i vorba de mustar )

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!