Sfaturi utile pentru gospodine.

Postat de delia64 in Tipsuri pe 2 Feb 2013, 13:09

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Este bine de stiut  cum sa procedam  cand intalnim unele situatii nu tocmai placute.
Daca pe noi ne-au invatat cei care au patit e bine sa spunem si noi altora..

Daca fasolea boabe nu fierbe bine se adauga 2 lingurite de zahar.

Aluatul de clatite devine mai fraged daca  se adauga in compozitie putina bere.

Pestele este proaspat daca are  ochii inca stralucitori ,iar daca apasam cu degetul pe corpul lui nu ramane  nici o urma.

Pestele se curata mai usor de solzi daca se tine 10 minute intr-un vas cu apa calda sau se sareaza inainte de curatare .

La prajirea pestelui presaram sare in  uleiul din tigaie.

Mirosul de mal al pestelui dispare daca se spala in apa cu otet.

Ficatul se inteapa pe ambele parti  inainte de prajire pentru  a nu sari uleiul  din tigaie .

Oule  fierte in apa cu putina sare si otet , nu  crapa si raman moi.

Mierea naturala poate fi usor identificata  daca punem intr-un pahar cu miere o lingurita de alcool rafinat , apoi se amesteca bine.Lasam 10 minute , daca mierea se lasa la fundul paharului nu este naturala .

Spanacul se pune la fiert in apa clocotita.

Laptele dulce se acreste mai repede daca punem   zeama de lamaie sau un polonic de lapte cald .

Legumele crude se pun la fiert in apa clocotita.

Legumele uscate se pun la fiert in apa rece.

Maioneza se repara rapid cu otet sau cartofi fierti.

Gratarele nu se intaresc daca se ung dupa prajire cu unt.

Salamul si carnatii afumati nu prind mucegai daca se ung cu saramura.

Pestele congelat se dezgheata mai repede daca il punem intr-o punga de plastic si il scufundam in apa calda.

Icrele taiate se repara cu un albus de ou.

Comentarii (6)

02.02.2013, 15:49

Bune sfaturi!

02.02.2013, 19:35

06.02.2013, 12:46

Multumesc pentru aprecieri!!!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia