Sos Worcestershire

Postat de Miha in Alimente pe 16 Noi 2009, 13:23

Sos Worcestershire

In anul 1835, lorul Sandys a dat comanda unor farmacisti sa prepare un sos asemanator cu acelea gutate de el in timpul sederii in India. Dupa ce acestia au preparat sosul, ei nu s-au declarat multumiti de rezultat. Totusi, ei nu au aruncat compozitia si aceasta a ramas inchisa intr-un butoi in pivnita, vreme de 2 ani, pana au dat peste el din nou, din intamplare. Inainte sa verse continutul acestia au gustat sosul si au constatat surprinsi ca avea un gust similar cu vinul aromat. Ei au denumit sosul Worcestershire si a devenit un real succes.

Astazi, sosul Worcestershire este preparat de mai multe companii, iar ingredientele si metodele de productie sunt similare, dar nu identice, metode tinute secrete de catre producatori.

Este preparat mai ales din tamarind, chili, ansoa, otet de malt, ceapa, usturoi, zahar si cateva condimente. Pentru o buna aroma si savoare sosul este tinut in butoaie de lemn timp de 3 ani, timp in care produsul se macereaza si dezvolta o aroma picanta si dulceaga, asemanatoare cu cherry.

Sosul Worcestershire este folosit adesea  la salata Caesar si ca sos la friptura. Mai este folosit in chili con carne, la prepararea cocktail-ului Bloody Mary, ca si condiment pentru slanina si oua, hamburgheri, cotlet de porc si alte tipuri de carne si peste.

Retete recomandate:

Sos pentru friptura

Salata Caesar

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!