Sos Worcestershire

Postat de Miha in Alimente pe 16 Noi 2009, 13:23

Sos Worcestershire

In anul 1835, lorul Sandys a dat comanda unor farmacisti sa prepare un sos asemanator cu acelea gutate de el in timpul sederii in India. Dupa ce acestia au preparat sosul, ei nu s-au declarat multumiti de rezultat. Totusi, ei nu au aruncat compozitia si aceasta a ramas inchisa intr-un butoi in pivnita, vreme de 2 ani, pana au dat peste el din nou, din intamplare. Inainte sa verse continutul acestia au gustat sosul si au constatat surprinsi ca avea un gust similar cu vinul aromat. Ei au denumit sosul Worcestershire si a devenit un real succes.

Astazi, sosul Worcestershire este preparat de mai multe companii, iar ingredientele si metodele de productie sunt similare, dar nu identice, metode tinute secrete de catre producatori.

Este preparat mai ales din tamarind, chili, ansoa, otet de malt, ceapa, usturoi, zahar si cateva condimente. Pentru o buna aroma si savoare sosul este tinut in butoaie de lemn timp de 3 ani, timp in care produsul se macereaza si dezvolta o aroma picanta si dulceaga, asemanatoare cu cherry.

Sosul Worcestershire este folosit adesea  la salata Caesar si ca sos la friptura. Mai este folosit in chili con carne, la prepararea cocktail-ului Bloody Mary, ca si condiment pentru slanina si oua, hamburgheri, cotlet de porc si alte tipuri de carne si peste.

Retete recomandate:

Sos pentru friptura

Salata Caesar

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei