Supele

Postat de Miha in Alimente pe 11 Dec 2009, 11:48

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
  1. Supa de oase se obtine din fierberea oaselor
  2. Supa de carne se obtine din fierberea oaselor si a carnii.
  3. Supa de pasare este zeama rezultata de la fierberea carnii de pasare
  4. Supa-bulion este o supa concentrata din carne de vita cu oase, fiarta cu zarzavat
  5. Consomeul este o supa foarte concentrata si foarte limpede
  6. Zeama de oase este o supa rezultata din a doua fierbere a oaselor si se foloseste la prepararea sosurilor si mancarurilor
  7. Supa de legume se obtine prin fierberea legumelor si poate inlocui supa de carne la prepararea unor mancaruri
  8. Zarzavatul se pune in supa dupa ce carnea este pe jumatate fiarta. La oasele de manzat,carne de pasare sau vitel, zarzavatul se pune dupa ce s-a spumuit supa
  9. Timpul de fierbere variaza in functie de tipul de carne si de temperatura folosita la gatit
  10. Pentru ca supa sa fie mai gustoasa, carnea si oasele se pun la fiert in apa rece
  11. Daca dorim ca rasolul sa fie mai gustos, se va pune carnea la fiert in apa fierbinte si se fierbe la foc mic si continuu
  12. Pana a fi servita carnea se pastreaza intr-un vas cu apa rece si putin sarata, astfel rasolul ramanand alb si nu se usuca
  13. Dupa ce s-a scos carnea din supa, aceasta nu se mai fierbe, altfel scade si va ramane sarata.
  14. Dupa ce s-a terminat de fiert supa, aceasta se strecoara, se lasa sa se aseze si se degreseaza.
  15. Pentru calcularea cantitatii de supa per persoana se socoteste in jur de 300 ml apa, la care adaugandu-se legume, galuste, smantana, portia de supa ajunge la cca 400 g.
  16. Se va tine cont ca in timpul fierberii apa se evapora, asa ca se va calcula o cantitate ceva mai mare de apa fata de cantitatea de supa ce vrem sa o obtinem.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!