Susan

Postat de Miha in Condimente pe 30 Oct 2009, 17:51

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza
Susan

Florile plantei de susan sunt albe sau rosii, iar semintele se coc la 12 saptamani de la semanare. Planta este taiata si stransa in manunchi, apoi pastaile se deschid usor.

Susanul este bogat in calciu (recomandat in profilaxia osteoporozei), fier si magneziu. Contine 50% ulei care are in compozitie cativa acizi grasi nesaturati, 20-40% proteine si o cantitate importanta de vitamina E, lecitina si niacina.

Are functii de detoxifiant si laxativ. previne caderea parului si durerile de cap.

Uleiul de susan este folosit in medicina traditionala asiatica, in masajele cu ulei.

Tahini este o pasta preparata cu susan macinat, folosit pentru a asezona carnea si mancarurile de legume din bucataria orientala. Aceasta pasta intinsa pe o felie de paine este o alternativa sanatoasa pentru salam sau marmelada. De asemenea, supele vor fi foarte bune condimentate cu tahini.

Gomasio este un amestec de susam prajit macinat si sare de mare. In Japonia este folosit drept condiment traditional. Se pune in mancare inainte de a fi servita, pentru a nu-si pierde aroma gustoasa. Se pastreaza la frigider si se consuma cat mai repede posibil.

susanul nu are miros, iar gustul este asemanator alunei, usor dulce.

Este folosit ca ingredient pentru paine si chifle, muesli si fulgi de cereale si dulciuri fel de fel. :)

Untul de susan este folosit in bucataria asiatica pentru a praji carnea si pestele crocant.

Uleiul de susan, din seminte de susan prajite, este folosit adesea drept condiment.

Se patreaza la loc uscat si racoros, altfel rancezeste.

Intreaga aroma a susanului va fi degajata atunci cand este prajit. Pentru a-i intensifica gustul, pentru o mancare picanta, se zdrobeste intr-o piulita cu putina sare.

Retete recomandate:

Pui Shanghai

Carnaciori in foietaj

Salata Campestre

Humus libanez

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (2)

18.02.2010, 14:10

Imi place susanul.Interesant articolul.

07.10.2010, 23:45

Susanul este una din cele mai intalnite plante in bucatariile din intreaga lume.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv saratele
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!