Semintele de susan

Postat de Mitinita in Condimente pe 10 Ian 2012, 21:04

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Susanul este folosit atat pentru seminte cat si pentru ulei. La un moment dat, s-a crezut ca are puteri magice. "Sesam, deschide-te" din basmul cu Ali Baba se refera probabil la capacitatea tecilor de susan de a plesni brusc. Semintele  au o aroma dulce, asemanatoare celei de alune, mai ales atunci cand sunt prajite.

 

Uleiul din seminte de susan este extras si imbuteliat ca mirodenie. Cateva picaturi ajung pentru a da savoare mancarii si se adauga la sfarsit, chiar inainte de a o servi.

Din semintele macinate se obtine o pasta cu gust puternic,numita tahini,care reprezinta un ingredient important in retetele de hummus. In bucataria greceasca, din pasta se prepara halvaua. Semintele de susan mai sunt presarate pe paine,prajituri si alte prodese de patiserie. Mai pot fi amestecate cu miere si lasate sa se usuce, formand batoanele de susan. Seminetele prajite merg la sosurile de legume sau de branza, pot fi adaugate la salate si la supe. Uleiul din susan este folosit mai ales la bucataria asiatica, pentru aroma.

 

Sursa articol - cartea "Plante si mirodenii"

Sursa foto - wikipedia

Comentarii (5)

10.01.2012, 21:46

Mult de tot imi place susanul

11.01.2012, 10:34

si mie imi place.

14.01.2012, 22:33

E foarte bun si contine mult calciu.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]